DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

12.9 C
București
9.1 C
Sibiu
4.6 C
Suceava
9.2 C
Covasna
7.4 C
Piatra Neamț
9.6 C
Braşov
8 C
Bistrița
9.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, noiembrie 2, 2024

Traseul „Poteca Soarelui. Cultura lemnului”, inaugurat la Săliște

Recomandate

Traseul „Poteca Soarelui. Cultura lemnului” a fost inaugurat, zilele trecute, la Săliște, Sibiu. Primii exploratori au pornit sâmbătă, 28 august, către “Poiana Soarelui” din fața CIT- Săliște, cu ghidaj organizat de Primăria Săliște și au descoperit cele 68 de lucrări de mare dimensiune, realizate de-a lungul celor șapte ediții a Taberei de Sculptură.

 „Traseul îmbie la o drumeție tematică despre prelucrarea lemnului, în Săliște și satele aparținătoare, pornind de la prelucrarea sa artizanală și utilitară, până la folosirea acestuia ca suport pentru cea mai valoroasă expoziție artistică non figurativă de sculptură în lemn din țară, realizată între anii 1981-1987 în Poiana Soarelui (cunoscută și sub denumirea de Șanta Crucii)”, spun inițiatorii programului “Anii Drumeției”.

Potrivit acestora, traseul este de tip buclă, cu o dificultate medie, astfel că este potrivit pentru familiile cu copii și pentru toți cei care doresc să petrecă timp valoros în natură și să descopere expoziția de sculptură. Durata de parcurgere este de aproximativ patru-cinci ore, iar marcajul conține simbolul soarelui pe fundal alb.

Traseul are punctul de plecare din fața Centrului de Informare Turiști (CIT) din centrul orașului Săliște spre Troița din fața Muzeului Protopopiatului, cu direcția către Troița Bisericii din Grui, unde turistul intră în pădure, străbătând traseul către platoul din Poiana Soarelui unde poate viziona expoziția permanentă de sculptură în lemn. Returul se face prin pădure și pe drum forestier, marcând Schitul Foltea și Izvorul Tămăduitor al Schitului, coborând spre Troița din Grui, cu direcția către Muzeul Silviculturii din Săliște, primul muzeu de gen din România.

Drumeția tematică scoate în evidenţă obiective turistice și istorice, păduri de fag, gorun și molid, și modalități de prelucrare artistică și utilitară a uneia din cele mai prețioase resurse naturale: lemnul.

Sursa: tribuna.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi