DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Un pădurar indian are soluția pentru salvarea pădurilor din Germania

Recomandate

Pădurarul indian Somidh Saha se află într-o misiune de a salva pădurile care mor în Germania.

Sănătatea pădurilor germane s-a deteriorat și mai mult de când Somidh Saha a sosit pentru prima dată în Germania, în 2008. Astăzi, aproximativ 80% din copaci sunt nesănătoși.

„Am fost în vacanță în Pădurea Neagră în această vară și am fost șocat de câți copaci mureau acolo”, a spus Saha, care după ce a obținut un doctorat în silvicultură la Universitatea din Freiburg, conduce acum proiectul de cercetare forestieră „Sylvanus” la Institutul de Tehnologie Karlsruhe (KIT). Scopul său este de a dezvolta strategii pentru a restabili pădurile și a le face mai rezistente la impactul schimbărilor climatice.

„Ceea ce este foarte neobișnuit pentru păduri, în ultimii ani, este că și copacii tineri mor acum”, spune Saha.

Și perspectivele sunt chiar mai sumbre pe termen lung dacă nu acționăm acum, spune el.

Saha și echipa sa au cercetat peste 3.000 de copaci și au descoperit că unele specii de arbori non-nativi se descurcă mult mai bine decât cei nativi când vine vorba de secetă și dăunători. Pădurile de monocultură pe care Germania le-a plantat după Al Doilea Război Mondial pentru a asigura aprovizionarea cu lemn sunt deosebit de afectate.

„Dacă am fi plantat o pădure mixtă acum 50, 60 de ani, nu am vedea acum acest nivel imens de mortalitate”, spune Saha. Acest lucru se datorează faptului că, dacă există doar o specie de copac, un dăunător specific, cum ar fi gândacul de scoarță, poate șterge întreaga pădure. În pădurile mixte, vor exista întotdeauna copaci care sunt mai puțin afectați sau cruțați.

„Pădurile noastre trebuie să devină mai diverse”, spune Saha. El este convins că, dacă pădurile germane vor supraviețui, vor trebui să devină mai diverse. Iar stejarul roșu californian este o specie foarte promițătoare.

Unii experți avertizează însă că plantarea de copaci străini mai rezistenți la secetă ar putea avea un impact neprevăzut asupra biodiversității.

Sursa: DW, Capital

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi