Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava începe de mâine înmatricularea studenților care s-au înscris la sesiunea de admitere de toamnă. Față de cei deja înmatriculați din vară, sunt așteptați încă 59 de tineri. 15 dintre aceștia au optat pentru Silvicultură Zi, 20 pentru Silvicultură ID și 24 pentru Ecologie și Protecția Mediului.
După sesiunea din vară s-au înmatriculat 45 de studenți la Silvicultură Zi, 25 la ID și 12 la Ecologie. La programele de Master s-au înscris 36 la Conservarea Biodiversității și 27 la Managementul activităților din domeniul forestier. Dacă își vor confirma locurile cei 59 care s-au înscris în septembrie, putem spune că la Facultatea de Silvicultură Suceava a crescut simțitor numărul studenților față de anul trecut, cu 13%. La programul de licența Silvicultură, învățământ cu frecvență creșterea e de 56% față de 2021.
Așadar, pe 3 octombrie, viitorii ingineri silvici sunt așteptați să înceapă cursurile.
„Va fi nevoie de forță de muncă, în actualul context energetic și nu numai. Lemnul va conta tot mai mult, prin urmare e nevoie de păduri bine gospodărite, de ingineri silvici pregătiți. Ne mândrim cu absolvenții noștri care sunt acum în toată țara, fie la Institutul de Cercetare „Marin Drăcea”, fie în Gărzile Forestiere sau ocoale silvice. Pun în practică ce au învățat și duc mai departe o tradiție frumoasă, o istorie a lemnului și a pădurii care este unică aici, în Bucovina”, a declarat pentru forestmania.ro prodecanul Facultății de Silvicultură, Gabriel Duduman.
Mai trebuie spus că studenții sunt așteptați cu o bază materială de invidiat, iar corpul E, al celor de la Silvicultură, a beneficiat în această vară de lucrări de modernizare în vederea creșterii eficienței energetice. În plus, universitatea a obținut finanțare pentru construirea unui nou cămin, de peste 800 de locuri, care va fi printre cele mai mari din țară.
Studenții mai beneficiază de o bibliotecă al cărei fond de carte e actualizat continuu, au abonamente la reviste de specialitate din toată lumea și condiții de studiu și de cazare deosebite. În plus, cei de la Silvicultură au și locuri speciale pentru practică, au la dispoziție cabane și fonduri cinegetice.
„Îi așteptăm pe studenții înscriși să vină să se înmatriculeze și apoi să începem, din 3 octombrie, anul universitar. Ne bucurăm că a trecut pandemia și putem să desfășurăm din nou un proces educațional complet și complex, la standarde înalte”, ne-a mai spus prodecanul facultății.