DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

EGGER a produs la Rădăuți, în 10 ani, aproape 5 milioane de metri cubi de OSB!

Recomandate

La 10 ani de la inaugurarea liniei de producție pentru OSB în fabrica de la Rădăuți, compania EGGER anunță că au ajuns la o cifră impresionantă: aproape 5 milioane de metri cubi!

Fabrica din Rădăuți este una dintre cele două fabrici de OSB pe care Grupul EGGER le deține la nivel mondial. În cei 10 ani de activitate linia de producție OSB a funcționat permanent, excepție făcând perioadele de mentenanță. Astfel, cifra anunțată de companie la finalul anului 2021, este de aproximativ 4,7 milioane m3 de OSB produs în fabrica din România.

„În 2021 la fabrica EGGER din Rădăuți au fost marcate două aniversări de 10 ani: inaugurarea liniei de producție pentru OSB și a fabricii de adezivi. Cele două investiții reprezintă momente importante pe linia timpului în dezvoltarea fabricii EGGER din România”, se arată într-un comunicat al companiei.

Prima placă de OSB a fost produsă pe 16 noiembrie 2011

„Pe 16 noiembrie 2011 a fost produsă prima placă de OSB. Peste 100 de colegi s-au alăturat astfel marii familii EGGER odată cu inaugurarea liniei de producție OSB cu o capacitate de 550.000 mc anual.

În Rădăuți a fost pusă în funcțiune cea de-a doua instalație de producție OSB din Grupul EGGER, care a adus un aport important în consolidarea poziției companiei de jucător important în piața produselor destinate construcțiilor din lemn la nivel european. În cadrul unui proces amplu de extindere, anul 2011 a marcat un moment important pentru platforma industrială din Rădăuți” spune Ioan Banciu, director tehnic/producție Divizia Est a Grupului EGGER, în comunicatul remis redacției forestmania.ro.

10 ani de activitate și pentru fabrica de adezivi

Acum 10 ani, pe 14 august 2011, era pusă în funcțiune și fabrica de adezivi a EGGER Rădăuți, prima șarjă fiind produsă pe 17 august. De atunci fabrica a continuat să producă continuu fără întrerupere până astăzi, excepție perioadele de mentenanță.

În anii ce au urmat EGGER a investit periodic în fabrica de adezivi, au fost puse în funcțiune instalații noi sau modernizate cele deja existente. Astfel fabrica din Rădăuți produce acum, zece ani mai târziu, cu 30% mai multe tone de adezivi decât la început. Proiectul fabricii de adezivi la Rădăuți a meritat: echipa EGGER Technologia aduc o contribuție considerabilă la activitatea întregului Grup. Echipa a rămas aproape aceeași, jumătate dintre angajații care au pășit pentru prima oară în 2011 în fabrica de adezivi sunt încă alături de echipa EGGER.

Ovidiu Petroșel, manager EGGER Technologia își amintește: „Am început cu entuziasm și curiozitate și am fost plăcut surprins de modul în care am fost primiți – noii angajați – și cum s-a desfășurat integrarea noastră în EGGER. Au fost 10 ani intenși, ani în care am învățat importanța muncii în echipă, multe momente de depășit, dar mai apoi și sentimentul de împlinire pe care-l ai atunci când vezi că lucrurile progresează. Industria noastră (aici mă refer la produsele din lemn), modul în care sunt concepute și integrate fabricile noastre și modul în care sunt construite echipele ne asigură că vom continua să creștem și să prosperăm și în viitor”.

În ultimii zece ani platforma industrială EGGER a crescut atât de mult, încât aproape a fost dublată cantitatea de plăci produse în fabrica din Rădăuți. Astfel aduce o contribuție considerabilă la producția mondială de plăci de PAL, plăci OSB, hârtie impregnată și adezivi a Grupului EGGER.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are aproape 900 de angajați. În Rădăuți sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 Milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi