DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
18.6 C
Covasna
17.9 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18.4 C
Bistrița
17.3 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Tánczos Barna anunță reforme în domeniul mediului de 3,9 miliarde de euro

Recomandate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anuțat astăzi că a semnat  acordul de finanțare pentru cel mai amplu program de reforme și investiții din domeniul mediului.

În baza acestui acord, semnat între Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, vor fi gestionate reforme și investiții în valoare de peste 3,9 de miliarde de euro.

„Managementul apei este un domeniu foarte important pentru care vom aloca un buget de peste 1 miliard de euro privind dezvoltarea sistemelor de apă şi canalizare în România. Avem infrigement la acest capitol şi trebuie să avem rezultate concrete, să demonstrăm Comisiei Europene că suntem în măsură să tratăm aceste probleme cu responsabilitate.

A doua componentă, la fel de importantă, o reprezintă partea de păduri și protecţie a biodiversităţii, pentru care avem un buget de peste 1,7 miliarde de euro. Vor fi plantate peste 56.700 de hectare de pădure în următorii patru ani.

Managementul deşeurilor este a treia componentă, care beneficiază de fonduri de peste 1,2 miliarde de euro. Vom avea peste 500 de primării care vor putea beneficia de finanțare pentru a realiza platformele de depozitare voluntară a deşeurilor nemenajere, adică cele care nu se ridică de către firmele de salubrizare și, de asemenea, pentru realizarea a 15 platforme mari pentru zonele urbane.

Avem și o componentă de digitalizare în domeniul mediului, care se ridică la o valoare de 48 milioane euro. Din această sumă vom dezvolta sistemul SUMAL și vom digitaliza mai multe servicii care intră în sfera ANPM”, a anunțat Tánczos Barna.

Sursa: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi