DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

19.6 C
București
16.3 C
Sibiu
19.3 C
Suceava
20.3 C
Covasna
19 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
17.1 C
Bistrița
20.5 C
Râmnicu Vâlcea
marți, octombrie 8, 2024

AI Timber – „Folosim artificialul pentru a scoate în evidență strălucirea naturalului”

Recomandate

Profesorii Carlo Ratti și Mykola Murashko de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au lansat o nouă companie numită Maestro, cu scopul de a continua cercetarea în AI Timber. Această companie poate contribui la reducerea deșeurilor din procesul de fabricație a CLT-ului cu până la 30%, utilizând tehnologia AI, anunță newatlas.com.

Premisa de la care a pornit această inițiativă este păstrarea formelor variate ale arborilor, deoarece în procesul de prelucrare a acestora cu forme neregulate în panouri standardizate se produc deșeuri semnificative de masă lemnoasă. AI Timber utilizează o combinație de inteligență artificială și unelte de prelucrare digitală pentru a scana mai întâi un set de bușteni. Apoi, buștenii sunt tăiați în bucăți cu forme neregulate, potrivite mărimii lemnului. De acolo, software-ul este folosit pentru a identifica secvența ideală pentru a-i potrivi împreună, ca o piesă de puzzle, rezultând mai puține deșeuri în total.

„Pe măsură ce industria construcțiilor lucrează pentru a-și reduce emisiile – producția de ciment este responsabilă de 8% din emisiile globale de CO2 – lemnul  a apărut ca o alternativă pentru construcții durabile” a explicat Carlo Ratti într-un comunicat de presă.

„Cu toate acestea, procesul industrial de tăiere a arborilor în panouri standardizate generează o cantitate mare de deșeuri din lemn. AI ar putea reduce deșeurile din lemn în producția de CLT cu până la 30%, dar asta este doar unul dintre avantaje”, adaugă Carlo Ratti. „Este și frumos: geometria neregulată celebrează forma originală a arborelui. Folosim artificialul pentru a scoate în evidență strălucirea naturalului.”

Un articol publicat în revista Nature explică faptul că pentru fabricarea unui metru cub de CLT este nevoie de 2,75 metri cubi de bușteni. În comparație, Maestro afirmă că metoda sa AI Timber poate crea 1 metru cub de CLT din doar 1,9 metri cubi de bușteni. Compania speră, de asemenea, să optimizeze procesul în continuare

Proiectul este încă în faze incipientă. Cu toate acestea, Maestro a creat un simplu pavilion triunghiular pe post de prototip pentru a-și prezenta tehnica. Pavilionul poate fi văzut la Universitatea Tongji din Shanghai până pe 15 septembrie.

Sursa: newatlas.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi