DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Arhiepiscopia Iași a donat anul trecut peste 6.000 de metri cubi de lemn

Recomandate

Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au organizat, în cursul anului 2021, mai multe evenimente cu caracter filantropic, în toate bisericile, mănăstirile și centrele administrate.

Astfel, anul trecut, Mitropolia a făcut donații de circa 41 de milioane de lei (8,2 milioane de euro), conform unui raport al Arhiepiscopiei la Adunarea Eparhială, ce a avut loc zilele trecute, citat de bzi.ro.

Parohiile, mănăstirile, schiturile și preoții misionari au sprijinit circa 230.000 de beneficiari în cursul anului 2021, prin servicii de cantină socială, centre de zi sau ajutoare materiale. Conform raportului, în 2021 a fost utilizat un buget de 11 milioane de lei (2,2 milioane de euro) pentru astfel de activități. În plus, birourile de asistență socială, cantinele sociale și fundațiile Arhiepiscopiei au colaborat pentru sprijinirea a 15.500 de beneficiari. În acest sens, a fost utilizat un buget total de aproximativ 30 de milioane de lei (6,1 milioane de euro).

Prin intermediul Sectorului Economic și al Sectorului Agricol și Silvic, Arhiepiscopia Iașilor a susținut și alte activități misionare.

Activitatea silvică a avut loc la Ocoalele Silvice Cetățuia, Vânători şi Blăgești, din cadrul Asociaţiei Silvice Iaşi, unitate tutelată de Arhiepiscopia Iaşilor.

Prin contribuția ocoalelor silvice din Neamţ, Iaşi și Bacău, s-a donat un volum total de masă lemnoasă de 6.656 mc, însumând o valoare totală de peste 1.400.000 de lei (285.000 de euro). Profitul a fost direcționat către susţinerea operei pastoral-misionare, social-filantropice şi medical-caritative a Bisericii. Anul acesta vor fi făcute și alte donații de către Arhiepiscopia Iașilor.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi