DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

ASFOR va organiza cursuri de formare profesională

Recomandate

În cursul acestei luni, Asociația Forestierilor din România – ASFOR a obținut autorizația de a organiza cursuri de formare profesională pentru membrii săi.

„Pentru început, este vorba de calificarea de operator la colectatul și manipulatul masei lemnoase, adică TAF-iști, cum le spunem noi. Urmează să depunem dosar de autorizare și pentru fasonatori mecanici. Membrii noștri își doresc foarte mult să își formeze profesional personalul și atunci ne-am implicat, în interesul lor, să formăm această școală. Ne vom ocupa de aceste grupe astfel încât să fim convinși că, odată ce termină calificarea, sunt buni pentru desfășurarea activității”, a declarat, pentru forestmania.ro, Viorel Mărgineanu, consilier ASFOR Buzău.

Mai multe detalii, în clipul de mai jos:

Ghid cu măsuri de protecție

Mai trebuie spus că ASFOR a lansat, pe 17 mai, și un Ghid privind măsuri de protecție a muncii specifice activității de exploatare a lemnului. Este un instrument util oricărui forestier, în condițiile în care, din păcate, avem încă multe accidente de muncă. (Și toate pot fi evitate). Lucrarea, editată de Editura Grenz, are două părți. Prima se referă la echipamentele de protecție și mentenanța ferăstraielor mecanice, a doua la pregătirea și organizarea parchetului.

Ghidul a fost conceput de o echipă cunoscută de cei din sector – Petru Boghean, Dănuț Motaș, Gheorghe Gafița și Ciprian Dumitru Muscă, oameni cu experiență și expertiză în domeniul exploatării forestiere și prelucării primare a lemnului.

Pentru cei interesați, va fi disponibil în curând în format PDF pe site-ul ASFOR. Varianta tipărită va fi distribuită gratuit atât în liceele de profil, cât și membrilor, cu ocazia Conferințelor ASFOR.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi