DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

15 C
București
14 C
Sibiu
14.5 C
Suceava
12.7 C
Covasna
15.1 C
Piatra Neamț
9.6 C
Braşov
10.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
joi, mai 23, 2024

Budapesta devine capitala mondială a vânătorii

Recomandate

Între 25 septembrie și 14 octombrie Ungaria găzduiește Expoziția Mondială dedicată Vânătorii, „One with Nature”. Se anunță un eveniment de-a dreptul spectaculos, în care maghiarii nu au lăsat nimic la voia întâmplării. De la expoziții de cai și trăsuri, la dresaj de cai și soimi, drumeții printre ciute, concurs de tras cu arcul sau expoziții de gastronomie, vizitatorii și participanții vor rămâne cu siguranță cu amintiri de neuitat.

Pentru acest mare eveniment, gazdele au cheltuit un buget uriaș, iar numărul celor implicați în organizare sare de câteva mii. La care se adaugă și voluntari. Numai amenajarea Centrul HungExpo a costat 55 de miliarde de forinți. Acesta va avea și acvarii, dar și câteva tone de coarne adunate de la asociațiile de vânătoare din țară. În aceste zile pregătirile sunt în toi, mâine seară urmând să ajungă trofeele ce vor înfrumuseța pereții.

Industria forestieră maghiară este parte activă la expoziție. După cum au anunțat organizatorii într-o conferință de presă, mai mulți reprezentanți ai companiilor de prelucrare a lemnului dar și proprietari de păduri vor face prezentări.

Nu a fost uitat nici baronul József Schell, pictor de vânătoare, căruia i se va dedica un parc tematic, ce va fi inaugurat în perioada expoziției. Totodată, asociațiile de vânătoare vor inaugura un Centru educational pentru tineri.

Un moment mult așteptat va fi Noaptea vânătorilor, organizată în centrul orașului Kaposvár, unde tinerii vor depune jurământul iar cei care vor obține rezultate remarcabile vor fi premiați.

O expoziție permanentă cu titlul „Comorile de vânătoare ale Somogy Land” va fi deschisă în Somogy.

Nu lipsește nici expoziția de fotografie a naturii, intitulată „Jocul instantaneelor​”. Totodată, vor fi organizate workshopuri unde vizitatorii vor avea ocazia să învețe despre valoarea biologică a cărnii de vânat sau despre secretele dresajului – șoimi, cai și câini.

Pe 25 septembrie, în zona de odihnă Ropoly, va avea loc o cursă de conducere a trăsurilor, în timp ce la standul de tir cu arcul vor avea loc competiții.

Vizitatorii vor putea auzi și apelurile de împerechere ale căprioarelor, în timpul unor excursii special organizate în acest scop.

„Evenimentul este dedicat în primul rând vânătorilor, fermierilor și iubitorilor de natură, unde practicanții internaționali și maghiari, cercetători, educatori, profesioniști în sănătatea animalelor, protectorii naturii, avocații și organizațiile profesionale împărtășesc cunoștințele lor”, arată organizatorii.

„În cadrul Hungexpo, într-un total de 8 pavilioane, vor avea loc expoziții interactive, jocuri de realitate virtuală, spectacole internaționale și diorame ce vor ajuta la prezentarea faunei sălbatice. Vânătoarea și managementul vânatului din Ungaria vor fi detaliate în Expoziția Centrală Maghiară, în timp ce povești sau studii din întreaga lume vor fi prezentate într-o sală separată.

Cele mai de actualitate subiecte vor fi discutate de experți de renume mondial pe scena Forumului Mondial pentru Conservare, unde utilizarea durabilă a resurselor și protecția naturii vor fi subiectul principal. Expoziții ecvestre, ale șoimarilor, arcașilor și crescătorilor de câini sunt părți importante ale Târgului Mondial.  Carnea de vânat și de pește vor fi, de asemenea, elemente centrale ale OMÉK, unul dintre punctele culminante ale expoziției”, mai explică maghiarii.

România va fi prezentă la expoziție prin Romsilva.

Vă vom ține la current și cu alte informații despre acest eveniment.

Sursa: onewithnature.org

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi