DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Canada: bani de la guvern pentru Institutul de Bioproduse

Recomandate

Sectorul celulozei și hârtiei este o componentă cheie a industriei forestiere și lemnului din Columbia Britanică. Cererea redusă, prețurile mai mici și lipsa de aprovizionare au afectat semnificativ sectorul în ultimii ani. Guvernul Canadei a decis să ia măsuri pentru a proteja locurile de muncă și pentru a stimula creșterea economică în comunitățile rurale.

Astfel, canadienii au decis să sprijine transformarea industriei de celuloză și hârtie într-un producător diversificat de bioproduse. Dincolo de partea economică și socială a lucrurilor, guvernul are în vedere și reducerea amprentei de carbon.

Mélanie Joly, ministrul dezvoltării economice și al limbilor oficiale a anunțat o finanțare de peste 3,5 milioane de dolari, sprijin federal pentru Institutul de BioProduse al Universității din Columbia Britanică.

Finanțarea va sprijini dezvoltarea, extinderea și producerea de bioproduse durabile, cum ar fi filtre, adezivi, materiale ușoare și echipamente de protecție individuală. Folosind deșeurile și reziduurile din păduri, această abordare va crea alternative la produsele de unică folosință din plastic.

Institutul de BioProduse al UBC este clasat în top trei la nivel global în domeniul său. 

Institutul va ajuta fabricile din provincie să devină fabrici de bioproduse sau biorafinării. Aici se vor produce materiale durabile pentru domeniul medical, îngrijire personală sau protecția culturilor.

„Silvicultura este un factor cheie pentru economia Canadei. Această investiție este o reflectare a planului guvernului nostru de a revitaliza economia noastră și de a proteja afacerile canadiene. Sprijinind colaborarea și inovarea vom construi un viitor economic și mai puternic”, a declarat ministrul Mélanie Joly.

„Extinderea dezvoltării materialelor bio de înaltă valoare, din celuloză și lignină, va genera beneficii economice și sociale. De asemenea, va crește competitivitatea pe termen lung a sectorului forestier. Institutul de BioProduse, împreună cu BioAlliance și partenerii din industrie, lucrează la catalizarea diversificării industriei forestiere către piețe durabile. Suntem recunoscători față de Pacific Economic Development Canada pentru această nouă finanțare, care susține eforturile noastre de a ajuta la creșterea bioeconomiei în Columbia Britanică în conformitate cu obiectivele provinciei de a accelera creșterea tehnologică și economică și de a îmbunătăți sustenabilitatea mediului”, spune profesorul Orlando Rojas de la Catedra de cercetare pentru excelență din Canada în bioproduse forestiere și director științific al Institutului.

În 2019, industria forestieră din Columbia Britanică a funcționat cu 7.000 de întreprinderi și peste 50.000 de oameni. Sectorul celulozei și hârtiei reprezintă 20% din PIB-ul provinciei prin cele 16 fabrici de celuloză și hârtie. Acest sector aproape 50% din volumul total de cherestea recoltată în fiecare an.

Sursa: bpi.ubc.ca

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi