DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Cea de-a XIII-a ediţie a concursului „Tradiții, oameni și natură”, în Parcul Național „Munții Măcinului”

Recomandate

Administrația Parcului Naţional „Munţii Măcinului” organizează sâmbătă cea de-a XIII-a ediţie a concursului „Tradiții, oameni și natură”, la Centrul de Vizitare-Informare din localitatea Greci, începând cu ora 10.00.

Ca de fiecare dată acest eveniment va fi sărbătorit împreună cu membrii comunităţilor locale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de administrația parcului, concursul „Tradiţii, Oameni şi natură” îşi propune să conştientizeze importanţa conservării patrimoniului natural unic din Parcul Naţional „Munţii Măcinului” în armonie cu păstrarea, respectarea şi promovarea valorilor tradiţionale din comunităţile învecinate parcului: meşteşuguri, datini, obiceiuri şi legende.

În acest an la concurs s-au înscris 6 echipaje din comunitățile învecinate Parcului Național Munții Măcinului și anume: Niculițel, Izvoarele, Văcăreni, Greci, Jijila și Măcin.

Probele concursului sunt următoarele:

1.       Recunoașterea a cinci specii din floră și cinci specii din fauna Parcului Național „Munții Măcinului”.

2.       Prezentarea unui cântec sau dans în legătură cu tradițiile locale din zona pe care o reprezintă echipajul.

3.       Prezentarea în detaliu a unui obicei, meșteșug local din zona pe care o reprezintă echipajul. Prezentarea susținută în fața juriului va fi însoțită și de prezentarea în scris a meșteșugului sau obiceiului ca anexă la dosarul concursului.

La eveniment vor lua parte și invitați ai administrației parcului, promotori ai conservării tradițiilor și meșteșugurilor. Printre aceștia va fi și președintele Asociației Forestierilor din România – ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă.

Evenimentul se adresează, în special, comunităţilor învecinate parcului şi tuturor iubitorilor cadrului natural deosebit al zonei.

Parcul Naţional Munţii Măcinului este singurul care nu se află în Carpați.

Cu o biodiversitate remarcabilă, parcul din nordul Dobrogei se întinde pe o suprafață de peste 11.000 de hectare, ce cuprinde cea mai veche formațiune geologică din România, dar și două zone strict protejate – Rezervația științifică Valea fagilor și Rezervația științifică Moroianu.

Foto: Romsilva

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi