DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Cel mai frumos pod: „Versatilitatea construcțiilor din lemn e limitată doar de propria noastră imaginație!”

Recomandate

Primăria Brezoi, Vâlcea, se poate mândri cu un pod din lemn lamelar încleiat peste pârâul Lotru care a devenit o atracție turistică a zonei și un simbol pentru construcțiile din lemn. Podul a fost construit de firma Dorna Eco House din Vatra Dornei și a fost finanțat de primărie din bani europeni.

Proiectarea și calculul de rezistență au fost efectuate de Biroul Inginerie Creativă (Marius Șoflete), iar programul de proiectare utilizat este Cadwork BIM 3D CAD/CAM.

„O lucrare unică și o premieră de acest gen pentru firma noastră. Ne bucurăm în primul rând că în România se construiesc astfel de lucrări mult mai prietenoase cu mediul și cu o încadrarea în peisaj firească.

Tehnologia a avansat, iar versatilitatea construcțiilor din lemn a devenit limitată doar de propria noastră imaginație. Lemnul este singurul material de construcție care, folosit și exploatat sustenabil, devine o resursă nelimitată. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect!”, au transmis cei de la Dorna Eco House la finalizarea lucrării.

Proiect european cu mai multe componente

Primarul oraşului Brezoi, Robert Schell, a declarat pentru impactreal.ro că este vorba despre un proiect în valoare de 3,5 milioane de euro s-a derulat cu fonduri europene atrase în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 pentru „Mobilitate urbană durabilă în oraşul Brezoi”.

„În cadrul proiectului intră şi realizarea unui pod ornamental foarte frumos, care s-a construit la capătul parcului care urmează să fie şi acesta reabilitat printr-un alt proiect.

Astfel, toată zona va deveni o atracţie turistică extrem de plăcută. Podul este spectaculos, este unic în zonă, fiind un alt proiect important pentru oraşul Brezoi. În cadrul proiectului este inclus podul, dar şi achiziţionarea de autobuze, s-a construit şi o pistă de biciclete care a avut succes vara aceasta, fiind destul de frecventată.

În continuare sunt grupuri de sportivi care vin din alte localităţi având în program vizitarea oraşului nostru şi, în mod special, se plimbă pe această pistă, lucru care ne bucură. Proiectul a fost finalizat în totalitate, cu succes”, a precizat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Foto: Primăria Brezoi, Dorna Eco House

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi