DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

22.9 C
București
16.3 C
Sibiu
20.2 C
Suceava
13.6 C
Covasna
15.6 C
Piatra Neamț
16.3 C
Braşov
17.4 C
Bistrița
18.3 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, septembrie 22, 2023

Cel mai mare montagne-russe din lemn din lume împlinește 65 de ani

Recomandate

Cel mai fascinant montagne-russe din lemn din lume se află în Vancouver, Canada, și împlinește 65 de ani anul acesta. Întreținut corespunzător, montagne-russe din lemn este „nemuritor”, deoarece se pot înlocui părțile uzate bucățică cu bucățică, explică woodcentral.com.

Montagne-russe-ul a fost proiectat de Carl Phare și ridicat în incinta Playland în anul 1957, de către inginerul Walker LeRoy.

Structura, care a costat 200.000 de dolari, este realizată în întregime din lemn de brad din Columbia Britanică. La cel mai înalt punct, are o înălțime de 22,9 metri, iar trenurile ating o viteză maximă de 75 de kilometri pe oră.

Președintele și CEO-ul Pacific National Exhibition, Shelly Frost, a declarat că în cei 65 de ani ai săi, mai mult de 32 de milioane de oameni s-au dat în montagne-russe.

„Se poate spune că nu ești cu adevărat un locuitor al Vancouverului sau al Columbiei Britanice dacă nu te-ai dat în montagne-russe-ul din lemn de la Playland – nu știu cine a spus asta, dar cu siguranță o spun eu”, a spus Frost. Montagne-russe-ul a fost studiat de oamenii de știință, a fost locul de desfășurare al căsătoriilor, al primelor întâlniri, al multor provocări și bucurii incredibile și nu voi minți, multe lacrimi.”

Această atracție, care este atestată ca un „roller coaster clasic” și „punct de reper” de către American Coaster Enthusiasts, este, de asemenea, un factor economic important pentru oraș, a declarat ministrul Turismului din Columbia Britanică, Lana Popham.

„Este incredibil de important pentru sectorul nostru turistic, este una dintre marile noastre atracții, există o tonă de vizite interne, dar, desigur, atragem și vizitatori din afara Columbiei Britanice”, a spus ea.

„Peste jumătate de milion de oameni vin și se dau în aceast montagne-russe în fiecare vară.”

Pentru a marca evenimentul împlinirii a 65 de ani, familia proiectantului Carl Phare a donat parcului planurile arhitecturale originale pentru montagne-russe, considerate a fi singurele desene rămase din faza de proiectare.

Parcul de distracții va oferi, de asemenea, un hotdog special în onoarea aniversării, care vine ambalat într-o copie printată a primei pagini din Vancouver Sun din anul 1958, din ziua deschiderii, exemplar în care a fost prezentat montagne-russe-ul.

Fanii acestui tip de distracție pot profita, de asemenea, de un pachet aniversar de 65 de dolari, care include acces mai devreme în parc față de restul vizitatorilor, o privire din culise la piesele montagne-russe și mini gogoși.

Sursa: woodcentral.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi