DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

14.2 C
București
11.3 C
Sibiu
12.3 C
Suceava
9.4 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.6 C
Braşov
9.9 C
Bistrița
12.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 14, 2025

Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei găzduiește Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești pe Teme de Silvicultură și Protecția Mediului – Ediția a X-a

Recomandate

Vineri, 13 iunie 2025, în eleganta sală a Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei, va avea loc cea de-a X-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești pe Teme de Silvicultură și Protecția Mediului – un eveniment dedicat excelenței academice și pasiunii pentru cercetarea în domeniul pădurilor și al mediului înconjurător. Manifestarea este organizată de Facultățile de Silvicultură din Suceava (USV) și Brașov (UNITBV).

Sesiunea reunește 30 de studenți de la programele de studii de silvicultură și protecția mediului din șapte centre universitare din România și Republica Moldova, care vor avea ocazia să își prezinte lucrările științifice, proiectele de cercetare și inițiativele dedicate gestionării durabile a pădurilor, protecției mediului și bioeconomiei forestiere.

Sâmbătă, 14 iunie, studenții participanți vor efectua o excursie de studii în Parcul Național Călimani, oferind un prilej valoros de învățare aplicată în mijlocul unuia dintre cele mai reprezentative ecosisteme montane din România.

Evenimentul este susținut financiar de Ministerul Educației și Cercetării și beneficiază de sprijinul următorilor parteneri:

  • Asociația Forestierilor din România – ASFOR,
  • Regia Națională a Pădurilor – RNP Romsilva, prin Administrația Parcului Național Călimani,
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” – Stațiunea Câmpulung Moldovenesc,
  • EGGER România.

ASFOR, alături de ceilalți parteneri, va acorda premii și cărți de specialitate ca semn de apreciere pentru efortul, rigoarea și viziunea tinerilor participanți. Prin acest gest, ASFOR își reafirmă angajamentul ferm de a susține formarea noii generații de specialiști în domeniul pădurilor și al industriei lemnului.

Sesiunea de comunicări științifice studențești nu este doar un exercițiu academic, ci și o platformă de dialog intergenerațional, între studenți, cadre didactice, cercetători, practicieni și reprezentanți ai mediului economic și instituțional.

Pădurea are viitor – iar viitorul începe cu educație, cercetare și implicare.

„Susținerea tinerilor care aleg să se formeze în silvicultură și în științele mediului este o investiție strategică în viitorul pădurilor României. ASFOR consideră că profesionalismul, cunoașterea aplicată și cercetarea sunt fundamentale pentru o bioeconomie forestieră sănătoasă și durabilă. Le mulțumim tuturor organizatorilor, profesorilor și partenerilor care fac posibil acest eveniment și, mai ales, le urăm succes tuturor studenților care își asumă responsabilitatea de a înțelege pădurea și a crea plus valoare din prelucrarea lemnului.” — Ciprian-Dumitru Muscă, Președintele Asociației Forestierilor din România – ASFOR.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi

ForestMania
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.