DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Cererea globală de cherestea va crește

Recomandate

Cererea pentru cheresteaua de rășinoase a SUA și Europa a crescut de-a lungul anului 2021. Oferta limitată a dus însă la creșteri temporare ale prețurilor. Nivelurile ridicate din primăvară au fost urmate de scăderi substanțiale la începutul verii. Cererea de cherestea va crește însă în continuare în majoritatea regiunilor lumii, inclusiv în America de Nord și Asia.

Puține țări din lume își pot extinde semnificativ exporturile de cherestea.

În acest context, Europa va juca un rol din ce în ce mai important ca furnizor de lemn în viitor. Piețele  de cherestea vor avea impact nu numai asupra producătorilor primari, ci și asupra proprietarilor de păduri, companiilor de celuloză, producătorilor de panouri de lemn și de pelete.

Ultimul Raport Focus: Piețele globale ale cherestelei – Rolul în creștere al cherestelei europene al Wood Resources International examinează piețele mondiale de cherestea. Raportul analizează perspectivele cererii în SUA și China și potențialul de aprovizionare din Europa, Rusia, dar și din alte regiuni. De asemenea, analizează posibilele implicații ale schimbărilor pe termen scurt pe piețele de cherestea pentru toți jucătorii din lanțul valoric.

SUA este cea mai mare piață de cherestea din lume.

Raportul arată că SUA sunt dependente de cheresteaua din import. Importurile au reprezentat în mod constant aproximativ 30% din consum în ultimii 10 ani. Se preconizează o creștere continuă a cererii pe termen lung în SUA, determinată în principal de construcția de case noi și de consumul solid de produse din lemn în sectorul reparațiilor și remodelării.

Importurile SUA din Canada au scăzut în ultimii cinci ani, iar cheresteaua europeană a umplut acest  gol. Aprovizionarea din Canada va fi în continuare restricționată în următorii ani din cauza efectelor infestării cu gândac de scoarță din provincia canadiană Columbia Britanică. Prin urmare, SUA vor deveni mai dependente de Europa pe măsură ce cererea crește și importurile canadiene se reduc.

Asia este o piață în creștere rapidă pentru cheresteaua de rășinoase.

Piața din China este cea mai importantă din această perspectivă. India, Vietnam sau țările din Asia de Sud-Est vor crește importurile, dar nu semnificativ. Importul de cherestea în Japonia este în scădere. Studiul apreciază că cererea din China va crește cu peste 5% până în 2025. Se estimează că economia chineză își va reveni rapid după criza cauzată de COVID-19 la sfârșitul anului 2021 și în 2022.

Producătorii europeni, care sunt deja sursa a aproape jumătate din exporturile globale, vor deveni și mai importanți. Factori precum aprovizionarea cu cherestea și costul produselor vor determina țările  europene care pot profita de această oportunitate.

Sursa: woodprices.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi