DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

19.6 C
București
16.3 C
Sibiu
19.3 C
Suceava
20.3 C
Covasna
19 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
17.1 C
Bistrița
20.5 C
Râmnicu Vâlcea
marți, octombrie 8, 2024

Compania Silvania Sortilemn va construi o clădire din lemn cu finanțare prin PNRR

Recomandate

Compania Silvania Sortilemn, parte a MIS Grup, a câștigat licitația prin care va construi o clădire cu finanțare prin PNRR. Proiectul presupune ridicarea unui imobil cu un regim de înălțime P+1E+M la Urmeniș, județul Bistrița Năsăud. Potrivit site-ului Gazeta de Bistrița, acesta va fi compus din 6 apartamente, care vor fi destinate tinerilor specialiști din sănătate și învățământ și care nu își permit să cumpere o locuință.

Suprafața de teren pe care se va construi clădirea este de 2.270 de metri pătrați.  Apartamentele vor fi compuse din living, dormitor, hol, bucătărie, baie, iar unele vor avea și cămară. Constructorul are la dispoziție 22 de luni să finalizeze lucrările.

Clădirea izolată cu vată minerală și încălzită cu panouri solare

Construcția este de tip nZeb, cu un consum de energie aproape de zero. Blocul va fi construit pe fundație clasică de beton, iar suprastructura de rezistență va fi executată din lemn tratat. De asemenea, clădirea va fi ulterior termoizolată cu vată minerală bazaltică.

„Suprastructura de rezistență a clădirilor se va realiza din lemn, rezemată de fundații. Structura din lemn este alcătuită din cadre pe ambele direcții. Pereții perimetrali sunt niște panouri cu montanți contribuind astfel la asigurarea rigidității întregii structuri. (…) Structura se va executa din lemn de brad C24, clasa de calitate I, clasa 1 de exploatare. Toate elementele din lemn ale structurii se tratează ignifug (…) Pentru îmbunătățirea protecției termice a pereților exterior se propune montarea unui strat de izolație termică din vată minerală bazaltică de 10 cm, cu densitate minima de 143-145 kg/mp. Termoizolarea clădirii permite încălzirea spațiului interior într-un timp foarte scurt. Prin termoizolarea clădirii este evitat efectul negativ al inerției termice caracteristic clădirilor masive, care, într-o primă etapă, absorb căldura fără a mai permite în acest interval creșterea temperaturii aerului interior și favorizând un disconfort și un consum ridicat al calității de energie utilizată”, se arată în caietul de sarcini.

Blocul va avea și 26 de panouri fotovoltaice, care vor fi amplasate pe terasă. Acestea vor asigura căldura și apa caldă.

Sursa: Gazeta de Bistrița

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi