Decizie definitivă a Curții de Apel Alba: om de afaceri acuzat că a falsificat avize, achitat

0
464

Decizie definitivă în dosarul în care un afacerist din Bistriţa-Năsăud care administrează o societate din Alba a fost judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată: Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat.

În primă fază, acesta fusese condamnat de Judecătoria Alba Iulia la plata unei amenzi penale în valoare de 3.000 de lei, relatează ziarul Unirea.

„Admite apelul declarat de S.I. împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Alba Iulia la data de 18.02.2022. Desființează sentința primei instanțe cu privire la rezolvarea acțiunii penale și, procedând la o nouă judecată în aceste limite: În baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. coroborat cu art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a C.pr.pen. achită pe inculpatul S. I. pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută în art. 322 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. Menține celelalte dispoziții ale sentinței atacate. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată astăzi, 14 iunie 2022, prin punerea deciziei la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în motivarea pe scurt.

Faptele au fost constatate în urma unui control în trafic realizat de poliţişti. Astfel, în data de 22 august 2019, administratorul (S. I) ar fi falsificat avizele de însoţire primare „prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului sub aspectul speciilor şi a cantităţilor de material lemnos menţionate în cuprinsul acestora”.

Ulterior, a predat avizele unui conducător auto pentru a atesta legalitatea transportului de masă lemnoasă între platforma primară situată în localitatea Presaca Ampoiului şi depozitul situat în localitatea Pătrângeni, oraşul Zlatna.

Poliţia a aplicat o amendă contravenţională conducătorului auto şi a dispus confiscarea materialului lemnos pentru care nu existau documente legale. Ulterior, au fost efectuate cercetări cu privire la legalitatea celor documete, iar administratorul firmei a fost trimis în jduecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Bărbatul nu a recunoscut faptele şi a declarat că nu avea niciun interes pentru a consemna alte tipuri sau cantităţi decât ceea ce conţinea partida pe care o cumpărase integral.

Sursa: ziarulunirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.