IKEA vinde fabricile din Rusia. Marfa, vândută online din 1 iulie

0
468

Retailerul suedez IKEA plănuiește să-și vândă fabricile din Rusia. Acest lucru a fost anunțat la o reuniune a sindicatului IKEA Industry Tikhvin desfășurată ieri, 15 iunie. Compania caută cumpărători pentru patru fabrici și va închide permanent două spații de vânzări și logistică din Moscova și Minsk.

„Uzinele IKEA din Tikhvin, Vyatka și Novgorod vor fi vândute, iar jumătate dintre angajați li se va oferi să plece prin acordul părților. Magazinele Ikea nu se vor mai deschide, toate mărfurile rămase vor fi epuizate”, a transmis sindicatul într-un comunicat. Mai exact, toate articolele rămase vor fi vândute online începând cu 1 iulie.

Anterior, IKEA a întrerupt operațiunile magazinelor și a trei fabrici de prelucrare a lemnului din Rusia. Centrele comerciale MEGA din Rusia, deținute și de IKEA, vor continua să funcționeze ca de obicei.

IKEA are 15.000 de angajați în Rusia, iar Ingka Group, care deține toate magazinele IKEA din Rusia, are alți 12.500 de angajați.

„Din păcate, circumstanțele nu s-au îmbunătățit, iar acest război devastator continuă. Lanțurile de comerț și aprovizionare din toată lumea au fost impactate puternic, iar noi nu vedem că ar fi posibil să reluăm operațiunile prea curând”, a transmis Ingka Group, într-un comunicat.

Sursa:lesprom.com, digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.