Elveția: Campusul tehnologic al viitorului, construit din lemn

0
328

Două birouri de arhitectură, unul din Danemarca și unul din Elveția, au făcut publice detaliile celui mai nou proiect comun: Campusul Ecotope, o extindere a Școlii Politehnice Federale din Lausanne.

Acesta va fi construit pe structură din lemn și va fi format din peste 10 clădiri care vor conține spații de studiu, de conferințe, birouri și zone de luat masa.

Ferestrele din podele până în tavan se vor întinde pe lungimea clădirilor, care vor fi susținute de coloane din lemn. Grilajele din lemn și deschiderile din acoperișuri vor lăsa lumina să pătrundă în interior. La diferite niveluri, vor exista zone de relaxare cu mici platforme de verdeață.

Cea mai mare clădire, cea din colțul de sud-est, va servi ca poartă de intrare. Va fi un spațiu cu rol de hub social al Ecotope, conectat prin poteci și spații verzi la o rețea de laboratoare și birouri.

„Am ales lemnul pentru impactul scăzut de CO2, pentru că este un material durabil și pentru atmosfera caldă și confortabilă pe care o creează”, spun arhitecții.

Campusul va fi un loc de întâlnire pentru afaceri, știință și tehnologie.

„Astăzi, întreprinderile interesate de inovare – fie că sunt startup-uri sau companii consacrate – au nevoie de un loc în care să se poată întâlni zilnic pentru a împărtăși idei”, a declarat vicepreședintele pentru inovare Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Ursula Oesterle.

Construcția este programată să înceapă în 2023 și este proiectată ca un loc ce va avea un impact pozitiv asupra societății în anii următori.

Sursa: deezen.com

Foto: 3XN.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.