DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Expoziție dedicată silvicultorului Ion Gr. Popescu, la Muzeul „Curtea Domnească” Târgoviște

Recomandate

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați expoziția dedicată inginerului silvic, hotarnic și amenajist Ion Gr. Popescu, fratele artistului Gabriel Popescu.

Expoziția este organizată în avanpremiera evenimentelor din anul 2022: comemorarea a 85 de ani de la trecerea în neființă a artistului Gabriel Popescu, 50 de ani de la inaugurarea Casei Atelier Gravor Gabriel Popescu, 120 de ani de la începerea lucrărilor de construcție a casei din Vulcana-Pandele.

La 1 aprilie 1898, Ion Gr. Popescu a absolvit Școala Specială de Silvicultură de la Brănești, făcând parte din prima generație de silvicultori cu studii superioare din România.

În anul 1923, casa construită de artist intră în proprietatea fratelui, iar în anul 1969, fiica inginerului silvic Ion Gr. Popescu, avocata Lizica Popescu, o donează Muzeului Județean Dâmbovița pentru a fi transformată în casă memorială, în amintirea unchiului său, artistul Gabriel Popescu. Prin amabilitatea domnului arhitect Corneliu Ionescu, nepotul de frate al artistului, o serie de documente de familie și obiecte au fost donate Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, iar o parte pot fi văzute cu această ocazie: diploma de absolvire cu numărul 8 a Școlii Speciale de Silvicultură, numirile în diverse funcții, documente militare, fotografii de familie și acte de stare civilă, diverse obiecte personale.

Expoziția poate fi vizitată la Casa Atelier Gabriel Popescu din Vulcana-Pandele, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022, de marți până duminică, între orele 08:00 și 16:00.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi