DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Fost ministru al Energiei: „E o risipă de bani conectarea de noi localități la gaz”

Recomandate

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, susține că prioritatea României în materie de producere a energiei electrice ar trebui să fie producția de energie eoliană offshore în Marea Neagră și nicidecum extinderea rețelelor de gaze naturale.

„România trebuie să stopeze conectarea de noi localități la rețelele de gaz. Este o risipă de bani. Gazul natural este un combustibil scump, nesigur și poluant pentru gospodării.

Cu banii alocați pentru conducte noi trebuie să dezvoltăm proiecte în mediul rural, folosind pompe de căldură și energie regenerabilă. Oferim soluții pe termen lung. Nu facem două tranziții.

În plus, prioritatea zero pentru sectorul energetic este alocarea, într-o manieră transparentă și corectă, de licențe de producție pentru energia eoliană offshore în Marea Neagra. Cu sprijinul firmelor britanice, germane, franceze și daneze, în parteneriate cu firme locale, trebuie să exploatăm rapid acest potențial. În paralel trebuie construită cu bani europeni o nouă linie electrică de evacuare din Dobrogea.

Se poate! Bani există. Let’s do it! Time for action!”, a scris Nicolescu pe pagina sa de Facebook.

Răzvan Nicolescu a fost director de reglementare și afaceri publice în OMV, apoi ministru al Energiei (2014). În aprilie 2021 a fost invitat de Comisia Europeana să facă parte, timp de un an, din rândul Ambasadorilor Pactului Climatic European (Green Deal). În prezent este președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi