DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10.3 C
București
3.7 C
Sibiu
7.9 C
Suceava
9.7 C
Covasna
10.5 C
Piatra Neamț
8.7 C
Braşov
9.6 C
Bistrița
12.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Franța alocă 500 de milioane de euro pentru sectorul forestier și industria lemnului

Recomandate

Președintele Emmanuel Macron a prezentat un plan major de investiții numit „Franța 2030”. Acest program, care definește obiectivele pentru țară la nivel de mediu, industrial, tehnologic, de sănătate sau cultural, prevede să aloce un pachet de 500 de milioane de euro pentru sectorul forestier-lemn.

Comitetul Strategic al Lemnului arată că această investiție constituie o pârghie importantă pentru contribuția sectorului la atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de C2 pe care Franța și l-a stabilit pentru 2050. Comitetul a evaluat nevoile de investiții pentru industrie și companiile din sectorul materialelor lemnoase și al mobilei la 1,2 miliarde de euro pe an pentru următorii cinci ani. „Franța 2030” este un nou pas major în structurarea acestor investiții.

Se estimează că cele 500 de milioane de euro anunțate vor putea să contribuie la crearea de noi unități de producție, la dezvoltarea la scară industrială a proceselor tehnologice inovatoare, la investiții în unități de producție și de prefabricare, la valorificarea subproduselor de prelucrare a lemnului, în special în producerea de căldură durabilă, dar și la împăduriri și crearea de noi locuri de muncă directe.

Comitetul, plasat sub egida Consiliului Național al Industriei, arată că sectorul lemnului generează anual o cifră de afaceri de circa 60 de miliarde de euro și că însumează aproape 393.000 de locuri de muncă directe și indirecte (12,5 % din locurile de muncă din industria prelucrătoare).

63% din necesarul de lemn francez este produs și recoltat în pădurile franceze. Acestea generează o producție biologică anuală de 85 milioane m3 de lemn pe an, pentru o recoltă anuală de 62 milioane m3 , inclusiv lemn de foc. Pădurea franceză este a treia din UE.

Sursa: leboisinternational.com

Foto: franceboisforet.fr

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi