Guvernul Regatului Unit lansează o consultare privind suspendarea calității biomasei

0
326

Guvernul Marii Britanii a lansat o consultare publică referitoare la măsura de suspendare temporară a calității combustibilului pentru cei care utilizează peleți din lemn.

Guvernul susține că furnizarea de peleți din Marea Britanie a fost afectată „ca urmare a suspendării peleților de lemn proveniți sau importați din Rusia sau Belarus”, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

În ianuarie 2021, era introdusă o obligație ca tot combustibilul lemnos să respecte anumite standarde, cu scopul de a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și de a reduce emisiile de poluanți atmosferici nocivi.

Cu toate acestea, invazia rusă din Ucraina a dus la suspendarea importului de peleți, atât de către Uniunea Europeană, cât și de Regatul Unit în aprilie 2022, iar importul de produse din lemn din Rusia și Belarus este interzis.

Se estimează că până la 40% din peleții utilizați în Marea Britanie erau importați din Rusia și Belarus. Guvernul britanic admite că suspendarea peleților din aceste țări ar putea avea un impact asupra disponibilității și, în consecință, asupra prețurilor peleților din următoarele luni și în iarna următoare.

Guvernul a colaborat cu industria de prelucrare a lemnului pentru a evalua opțiunile și pentru a minimiza orice întrerupere potențială a aprovizionării.

Suspendarea privind calitatea combustibilului ar dura 12 luni și va permite „utilizarea de rezerve suplimentare de peleți de lemn în această iarnă”.

Decizia poate avea impact asupra mediului, dar riscul majorării prețurilor sau lipsa aprovizionării cântăresc mai greu.

Cele trei întrebări la care englezii sunt chemați să răspundă sunt următoarele:

„Sunteți de acord cu propunerea noastră de a suspenda temporar cerința de calitate a combustibilului pentru peleții de lemn în cadrul schemelor casnice și non-casnice? Vă rugăm să explicați raționamentul dumneavoastră și să includeți orice argumente pe care le considerați relevante.”

„Sunteți de acord că o suspendare de 12 luni ar fi adecvată și ar oferi suficient timp pentru ca piața să se adapteze la decalajul lăsat de lipsa peleților din Rusia și Belarus?”

„Sunteți de acord ca Guvernul să poată lua decizia de a suspenda temporar cerințele privind calitatea combustibilului în viitor, dacă există riscul unui deficit de peleți?”

Guvernul britanic așteaptă răspunsuri până pe 11 septembrie 2022.

Sursa: bioenergynews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.