DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

În America începe, oficial, „Goana după lemn”

Recomandate

Mii de clădiri publice din SUA – școli, colegii, clădiri de birouri, inclusiv facilități pentru Armată – ar putea fi construite din „produse inovatoare din lemn”, dupa ce un nou proiect de lege care prevede instituirea „Mass Timber Federal Buildings Act” a fost depus și citit în Congres.

Proiectul – care are sprijin prezidențial – înseamnă un moment extraordinar pentru sectorul forestier, potrivit lui Tyler Fresers, de la firma Frerers Lumber, cei care fac acoperișul din lemn masiv pentru aeroportul din Portland. Merită spus și că în ultimele patru luni, câteva gatere s-au închis în zona de vest, semn că sectorul chiar are nevoie de suport.

Prezentat de senatorii Jeff Merkley și James Risch, proiectul de lege este cel mai recent impuls pentru promovarea unei industrii care se estimează că va crește de 25 până la 40 de ori în următorii 30 de ani. Noua lege va acorda prioritate lemnului recoltat și prelucrat local în detrimentul importurilor, care în prezent sunt cu 10-15% mai ieftine decât echivalentele fabricate în SUA. Proiectul de lege vine pe fondul unei adevărate „curse” pentru utilizarea lemnului masiv și a sistemelor de construcție hibrid în clădirile publice din întreaga lume.

Fotografie oficială din Senatul SUA, autor Rosa Pineda

În anunțarea proiectului de lege, senatorul Merkley a spus: „Lemnul masiv de aici, în Oregon, este deja o piesă cheie a puzzle-ului pentru a rezolva criza locuințelor la prețuri accesibile din națiunea noastră și pentru a aborda problema climatică”. „Ne asigurăm astfel că vom construi proiecte folosind produse din lemn masiv, ajutând cele mai mari provocări ale națiunii, creând în același timp locuri de muncă bine plătite în Oregon și în Statele Unite”.

Senatorul Risch a adăugat: „Industria produselor forestiere din Idaho susține economiile rurale, reduce riscul de incendiu și produce materiale de construcție de înaltă calitate”. Noua lege „deschide oportunități pentru industria lemnului din Idaho și ne asigură că toate clădirile guvernamentale vor fi construite cu cei mai buni dintre cei mai buni”.

În cazul în care va fi adoptată, legea va impune o preferință în contractele federale de construcții pentru produsele din lemn masiv. Potrivit unei declarații comune a celor doi senatori, „acest lucru va oferi firmelor capacitatea de a concura pentru construcții federale, renovarea și modernizarea de clădiri publice și construcții militare”.

„Este foarte clar că lemnul masiv și construcțiile din lemn sunt soluții climatice în prezent care sprijină și dezvoltă comunitățile noastre rurale”, potrivit Jackson Morrill, președinte și CEO al American Wood Council.

Potrivit lui Travis Joseph, președintele Consiliului American de Resurse Forestiere, proiectul de lege este esențial pentru onorarea angajamentului SUA la COP28. „Noua lege recunoaște beneficiile managementului activ al pădurilor și beneficiile climatice ale utilizării produselor din lemn cultivate, recoltate și fabricate chiar aici, în America.”

Sursa: Wood Central, merkley.senate.gov

Foto: Wood Central

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi