DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.3 C
București
26.2 C
Sibiu
28.5 C
Suceava
27.3 C
Covasna
31.3 C
Piatra Neamț
28.6 C
Braşov
26.5 C
Bistrița
31.4 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Kronospan se extinde și mai mult în SUA: construiește o fabrică de OSB în Alabama

Recomandate

Kronospan va începe construcția unei noi fabrici de producție de panouri OSB în Oxford, Alabama. Aceasta va fi ridicată pe un teren de 180.000 de metri pătrați unde vor fi atât halele de producție, cât și  depozitele și spațiile de încărcare. Compania anunță că investiția de 350 de milioane de dolari este programată pentru sfârșitul acestui an și vor fi create 150 de locuri de muncă.

„Suntem foarte încântați să anunțăm următorul nostru proiect din Oxford”, a spus Hans Obermaier, CEO Kronospan pentru America de Nord. „Acesta nu este doar o oportunitate de a extinde și mai mult portofoliul de produse din panouri din lemn în Statele Unite, ci și satisfacerea nevoii crescânde a clienților noștri pentru materiale de construcție de înaltă calitate. La fel ca și celelalte fabrici ale noastre, noua construcție pentru producția de OSB va fi construită ținând cont de principiile noastre de durabilitate și va îmbunătăți și mai mult impactul asupra mediului, prin amprenta negativă de carbon.”

Această ultimă extindere este una dintre numeroasele investiții noi pe care Kronospan le-a făcut în ultimele luni. Noile echipamente pentru șantier includ o extindere a presei existente de plăci fibroase de densitate medie, o nouă stație de tratare a apei, extinderea capacităților de producție a fabricii de plăci aglomerate existente și construcția în curs a unei noi curți pentru depozitarea de lemn. Proiecte de capital de peste 89 de milioane de dolari au avut loc în ultimele șase luni sau sunt în curs de desfășurare la șantierul Oxford.

„Kronospan este foarte mândră de angajamentul nostru față de crearea de locuri de muncă în regiunea Calhoun și East Alabama”, spune John Connell, director de resurse umane la Kronospan. „Pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm operațiunile în SUA, suntem foarte conștienți de impactul asupra comunităților locale și suntem consecvenți în filozofia noastră de a crea un viitor durabil pentru generațiile viitoare.”

Kronospan este deja prezentă pe piața americană după ce, în 2015, a achiziționat Clarion Boards și Clarion Laminates din Shippenville, Pennsylvania, care produce panouri din fibre de densitate medie (MDF) și panouri din fibre de mare densitate (HDF), precum și pardoseli laminate. Kronospan mai are o unitate în Eastaboga, Alabama, unde produce MDF și HDF pentru producătorii de pardoseli laminate, mobilier, accesorii pentru magazine, mulaje, uși și alte aplicații arhitecturale. Furnizor complet integrat, Kronospan produce, de asemenea, hârtie specială și decorativă, precum și alte produse asociate cu valoare adăugată.

Compania Kronospan deține două fabrici în România: una de plăci pe bază de lemn la Sebeș și o altă unitate de producție la Brașov. Compania a investit în România circa 600 milioane euro în ultimii 19 ani și are 800 de angajați.

Sursa: southernloggingtimesmagazine.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi