DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

5.6 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
8.4 C
Covasna
7.8 C
Piatra Neamț
12.8 C
Braşov
4.3 C
Bistrița
6.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, decembrie 1, 2023

Le Berlier: O capodoperă arhitecturală din lemn, în Paris

Recomandate

În arondismentul al treisprezecelea din Paris, biroul de arhitectură Moreau Kusunoki a finalizat Le Berlier, o construcție înaltă de 50 de metri realizată din lemn, care găzduiește apartamente și birouri.

Situat la intersecția mai multor fluxuri urbane, rețele și dimensiuni, proiectul își propune să găsească un echilibru între inovație, monumentalitate și ideea de cămin, relatează archdaily.com.

Arhitecții au conceput acest ansamblu ca o structură ce creează o tranziție de la mediul urban dens construit, la spațiile intime din interior. Proportiile și înălțimile clădirii au fost gândite în concordanță cu sistemul structural, accentuând verticalitatea compoziției.

Conform arhitecților, acest lucru contribuie la consolidarea relației dintre interior și exterior, natură și oraș, privat și public, permițând cartierului să se dezvolte în funcție de nevoile locuitorilor săi.

La parter, Le Berlier încurajează conexiuni la nivelul străzii. Spațiile publice găzduiesc zone comune, o galerie de artă și un restaurant, deschizând clădirea către oraș. În total, proiectul se întinde pe 7.300 de metri pătrați și adăpostește 77 de apartamente, fiecare cu spațiu exterior privat, în plus față de diversele facilități prezente la nivelele inferioare.

Acest proiect reprezintă nu doar o realizare arhitecturală remarcabilă, ci și o integrare reușită a unei clădiri de lemn în peisajul urban, aducând o notă de inovație și frumusețe în Paris.

Sursa: archdaily.com, moreau kusunoki

Foto: Maris Mezulis

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi