DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Lege în Franța: amenzi uriașe pentru cei care fumează lângă păduri

Recomandate

Deputații francezi au adoptat o nouă lege care interzice fumatul în păduri și în jurul acestora în perioadele cu risc crescut de incendiu. Potrivit connexionfrance.com, legea interzice fumatul și aruncarea mucurilor de țigară în zonele împădurite și în apropiere de 200 de metri de fondul forestier.

Cei prinși vor plăti amenzi usturătoare și, dacă cineva este ucis într-un incendiu cauzat de o țigară aruncată, fumătorul ar putea fi amendat până la 150.000 euro și va executa zece ani de închisoare.

Deputații și senatorii francezi caută să creeze o versiune comună și finală a proiectului cât mai repede posibil, pentru ca legea să intre în vigoare înainte de vacanța de vară.

Încercări de a nu repeta dezastrul de anul trecut

Proiectul de lege a fost aprobat de la prima citire, suferind mici modificări, pentru a-i mări impactul. Unul dintre deputați a depus un amendament care a adăugat limita de 200 de metri și a propus, de asemenea, extinderea interdicției de fumat la nivel național pentru toate parcelele împădurite și forestiere în timpul riscurilor crescute de incendiu, nu doar în anumite zone.

Perioada de „risc ridicat” trebuie totuși definită de autoritățile locale, în loc de o dată predeterminată stabilită de Parlament, pentru a permite o oarecare flexibilitate.

Franța s-a confruntat deja cu primul său incendiu major din 2023 – în luna aprilie. Aproape 1.000 de hectare de pădure au fost distruse în departamentul Pyrénées-Orientales, iar noua lege face parte din eforturile de prevenire a unui dezastru similar cu cel de anul trecut, când aproximativ 70.000 de hectare de pădure au fost distruse de incendii, în mare parte în sud-vest.

La începutul acestei săptămâni, ministrul de Interne Gérald Darmanin, a anunțat că guvernul trimite resurse suplimentare pentru lupta impotriva incediilor forestiere către departamentul Pyrénées-Orientales, după ce s-au transmis avertismente de secetă.

O serie de măsuri au fost implementate

Parlamentul Franței a adoptat deja o serie de măsuri, alături de interdicția de fumat, pentru a spori protecția la nivel național împotriva incendiilor forestiere. Astfel, există obligația de a curăța arbuștii  sau tufișurile din apropierea grădinilor sau a permite pompierilor voluntari să lipsească de la locurile de muncă în timpul situațiilor de urgență, fără a fi penalizați.

O altă inițiativă, care prevedea scutirea de impozit pe combustibil pentru serviciile de urgență, pompieri și ambulanțe, a fost respinsă de marea majoritate a parlamentarilor, inclusiv de cei din partidul președintelui Macron.

Deputații verzi au încercat să interzică recoltarea arborilor și replantările după incendiile forestiere, pe motiv că „împiedică pădurea să crească în mod natural”, dar propunerea nu a avut succes.

O hartă a riscului de incendiu forestier va fi lansată luna viitoare, oferind actualizări zilnice cu privire la probabilitatea de incendii în toată Franța. Această hartă va putea fi accesată atât de serviciile de urgență, cât și de public.

Sursa: connexionfrance.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi