DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Mama și lemnul. O afacere cu paturi-căsuță din lemn românesc

Recomandate

Cel mai fain loc dintr-un magazin de mobilă e cel destinat copiilor. Toate acele pătuțuri, căsuțe, răftulețe pentru jucării și cărți de colorat lucrate cu grijă, cu drag… O mini-lume frumoasă, de la care nu-ți mai iei ochii.

Ei bine, o astfel de mini-lume se creează și în atelierele Alinei Cureleț, fondatorul mărcii „Mama și lemnul”. O afacere care merge bine, pentru că produsele sunt în primul rând sigure pentru copii și în al doilea rând foarte frumoase.

E o afacere românească, în care materia primă este bradul, cumpărat de la o companie ce vinde lemn românesc certificat, exploatat sustenabil.

Pătuțuri personalizate

Pentru că fiecare copil are propriile pasiuni, Alina creează mobilier personalizat. Adică are și pătuț-mașină, dar și pat care seamănă cu un cort, pentru micuții care iubesc pădurea, aventura și drumețiile. Evident că micile prințese au pătuț cu baldachin, cu lumini, care se asortează cu restul camerei și desenele cu zâne de pe pereții camerei lor roz.

„Sunt decorator pentru copii, cu specializarea în tâmplărie și design interior. De asemenea, sunt licențiată în științe economice și ca asistent generalist, cu experiență de 10 ani în stomatologie”, se prezintă Alina Cureleț.

Am început temătoare și fără experiență în lumea antreprenorială, dar pasiunea pentru lemn și motivația mea de a sprijinii părinții în amenajarea camerei copiilor, m-au ajutat să fac față oricarei situații ce a apărut în drumul meu ca decorator și antreprenor”, mai explică ea.

Scumpiri la materia primă

Ca orice om de afaceri care are linie de producție, și Alina se lovește de scumpirile care au lovit piața. „S-a scumpit absolut tot. Un produs finit la noi e compus din diverse materiale – lemn, șuruburi, placă MDF, colțare, rotițe pentru sertare. Dar și textilele pentru lenjerii, apărătoarele pentru pătuț, perne, elementele care decorează ulterior patul produs de noi… Totul s-a scumpit. Și nu numai în domeniul meu, ci și în industria textilă sau cei care lucrează cu plastic”, a precizat, pentru forestmania.ro, Alina Cureleț. În aceste condiții, mulți scumpesc produsele, măsură pe care și ea va fi nevoită să o aplice, chiar dacă nu cu foarte mult.

„Ce simt atunci când miros o bucată de lemn proaspat taiată?”

Alina are și un blog, pe site-ul său. Printre altele, ea descrie avantajele folosirii lemnului.

Un aspect foarte important de menționat este că lemnul este regenerabil, poate fi reciclat, este biodegradabil și este o grozavă sursă de energie.

Când utilizezi lemnul pentru decorațiuni interioare și piese de mobilier destinate pentru camera copilului, a ta sau restul zonelor din casă, efectul pe care îl ai este că îți creezi o casă personală și caldă. Lemnul se potrivește oricărei case, indiferent de stil și perioada în care trăiești. Acum, hai să îți dezvălui și ce simt atunci când miros o bucată de lemn proaspăt tăiată: natură, acasă, pace”.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi