DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Cartierul cu blocuri din lemn care a uimit lumea. Cât costă un apartament?

Recomandate

Mediul de afaceri, dar și cei care militează pentru protecția mediului sunt atenți în această perioadă la noul cartier care se ridică la Stockholm, în Suedia. Motivul: va fi unul dintre cele mai mari complexe de apartamente construite din lemn din lume, iar primul apartament va fi vândut în luna noiembrie. Prețurile sunt însă pe măsură.

Noul cartier se numeşte Cederhusen (Case de cedru) și se ridică în zona Hagastaden, în partea de nord a Stockholmului, între autostrăzi, campusul Institutului Karolinska şi marele parc Haga, scrie New York Times.


Grupurile imobiliare mari, cum ar fi dezvoltatorul care a creat Cederhusen, optează să se concentreze pe construcţia cu ajutorul lemnului din 2012 şi are în prezent o duzină de alte planuri în dezvoltare.

„Casele de cedru sunt un simbol că putem construi de fapt orașele viitorului folosind lemnul, care este singurul nostru material de construcție regenerabil”, spun cei de la Folkhem.

Cederhusen face parte din proiectul „Vision Plan 2030” al oraşului Stockholm, care prevede crearea unui centru eco-durabil foarte modern, care să fie dezvoltat pe 96 de hectare, cu cazare (234 de apartamente în clădiri cu 10-13 etaje), birouri şi spaţii publice concepute cu respect pentru mediu.

Apartamente în care se simte prezența naturii

Câteva apartamente din primele două case ale lui Cederhusen sunt scoase la vânzare, prima cheie urmând a fi predată în noiembrie 2021.

„Indiferent de nevoile dvs., un lucru este sigur atunci când vă mutați în noua dvs. casă din Cederhusen – natura este în ziduri și va fi simțită”, spun dezvoltatorii.

Cederhusen din Hagastaden va fi prima clădire de apartamente mari din Stockholm din lemn masiv și totodată unul dintre cele mai mari proiecte de case din lemn din lume într-un mediu urban.

„Este o casă unică în care să trăiești. Avem o pasiune pentru crearea de locuințe care să țină seama atât de om, cât și de mediu. Cu acces la balcoane, spațiu de stocare adecvat și detalii inteligente, bine gândite și frumoase, aici puteți să vă bucurați de viață. Casa de cedru este o adevărată casă din lemn care stă ferm pe o fundație de beton. Arhitectura unică a Cederhusen presupune patru turnuri și 10-13 etaje”, mai spun cei care au proiectat cartierul.

Prețuri pe măsură

Costul unui astfel de apartament este destul de mare, adică pornește de la 2 250 000 coroane suedeze și ajunge până la 12 995 000 de coroane. În euro, asta înseamnă de la 220.963 până la 1.276.184 euro.

Sursa: Folkhem.se

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi