DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
30.2 C
Sibiu
26.4 C
Suceava
28.8 C
Covasna
25.7 C
Piatra Neamț
28.3 C
Braşov
25.7 C
Bistrița
28.6 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Ministrul Agriculturii, discuții cu Romsilva și ASFOR despre măsuri de sprijin pentru sectorul forestier

Recomandate

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut astăzi  întâlnire la sediul ministerului cu reprezentanții ROMSILVA și ai Asociației Forestierilor din România (ASFOR). Discuțiile de azi vin după ce ieri, ministrul Agriculturii a avut o întâlnire și cu Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„S-a discutat despre notificarea la Comisia Europeană a schemelor de ajutor de stat pentru împădurirea terenurilor agricole finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență și posibilitatea alocării de fonduri din Planul Național Strategic pentru achiziția de utilaje forestiere.

Alte subiecte abordate au vizat lucrările gestionate de ANIF, în vederea sprijinirii fermierilor prin simplificarea procedurilor de autorizare a sistemelor de irigații la nivel de fermă dar și controlul integrat al poluării cu nutrienți.

În contextul interesului exprimat de Banca Mondială de a continua finanțarea intervențiilor pentru reducerea și controlul poluării din sursă agricolă, Agenția Națională Fitosanitară (ANF) va implementa împreună cu specialiștii MMAP și experții Băncii Mondiale un amplu proiect de monitorizare a utilizării pesticidelor, ca răspuns la prevederile europene tot mai ambițioase în materie de reducere a utilizării pesticidelor”, se arată în comunicatul emis presei de ministerul Agriculturii.

La întâlnirea de astăzi au luat parte directorul general al RNP Romsilva, George Mierliță, Levente Porzsolt, consilierul ministrului Mediului și președintele ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă.

Sursa: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi