DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

15 C
București
14 C
Sibiu
14.5 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.3 C
Piatra Neamț
9.6 C
Braşov
11.4 C
Bistrița
14.6 C
Râmnicu Vâlcea
joi, mai 23, 2024

Grup de lucru la Parlament pentru măsurile din PNDR

Recomandate

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților a instituit un grup de lucru cu specialiștii din domeniul forestier. Scopul grupului este identificarea motivelor pentru care există un interes scăzut pentru accesarea măsurilor de finanțare prin PNDR și găsirea soluțiilor pentru rezolvarea acestei probleme astfel încât deznodământul să fie creșterea suprafeței ocupate de păduri la nivel național prin promovarea împăduririi suprafeţelor agricole şi neagricole.

Măsurile sunt: Măsura 08 – Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și în îmbunătățirea viabilității pădurilor și Sub-măsura 8.1 – Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, din cadrul PNDR 2014-2020.

Beneficii târzii

S-a ajuns la concluzia că interesul scăzut pentru accesarea acestei măsuri se datorează lipsei de finanțare inițială și beneficiile apărute tardiv, comparativ cu plățile oferite pe suprafața declarată.

Se dorește, de asemenea, existența posibilității de a putea fi oferit un avans și pe această sub-măsură 8.1., la fel cum se acordă și pentru proiectele AFIR, dar și o debirocratizare imediată a măsurii pentru solicitările care aparțin de administrația publică. Acestea ar putea fi obținute rapid, direct din bazele de date.

Pentru terenurile agricole se plătesc între 2619-3994 EUR/ha (2639-4393 EUR/ha pentru terenuri neagricole) pentru înființare și 2081 EUR/ha pentru împrejmuire. De asemenea, lucrările de întreținere (maxim 6 ani) presupun un sprijin cuprins între 55-2423 EUR/ha, în funcție de anul de aplicare și de solicitarea beneficiarului, iar lucrările de îngrijire (2 ani) între 191-262 EUR/ha. Marja netă standard pentru compensații pentru acoperirea pierderilor de venit agricol este de 190 EUR/ha.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi