DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung a organizat prima ediție a campaniei „Chipuri de bucovineni”

Recomandate

Campania „Chipuri de Bucovineni”, demarată de Ziua Bucovinei la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, s-a încheiat de Ziua Națională a României și s-a bucurat de un succes extraordinar. Sute de români din întreaga țară și alte câteva sute de bucovineni au răspuns invitației muzeului și au venit îmbrăcați în costume populare pentru a fi imortalizați în portrete de o frumusețe aparte, relatează Monitorul de Suceava.

Fotografiile de studio au fost realizate de Ovidiu Ștefeligă, cunoscut fotograf câmpulungean, coordonatorul proiectului Mediateca Ocolului Câmpulung, ajutat de etnograful Horațiu Silviu Ilea, cadrele didactice Luminița Țăran, Marcela Norocel și Otilia Mahu, Darie Silviu Flocea și Daniel Miroțoi, dar și prietenii Muzeului Lemnului, din spatele societăților Yulmis Foto, Premium Balloons by Iulia și Calcarul.

„Vrem să recreăm atmosfera timpurilor demult apuse, în care fotografia anuală în studioul fotografului era un eveniment deosebit în calendarul unei familii”, au spus reprezentanții MAL, la lansarea acestei campanii.

Inițiativa a avut un așa succes încât aproape că nu mai reușeau să facă față cererilor. Iar pe lângă grupurile de doritori de fotografie marcată de patina timpului, au venit și grupuri de „colindători”, coruri vocale care au susținut bine-venite spectacole muzicale – „Vlăstarele Rarăului” de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Capu Satului, corul elevilor de la Școala „Theodor Ștefanelli” și Corul ,,Vivat” cu elevi de la Șc. Gimnazială „Bogdan Vodă”.

„Împreună, am arătat că suntem o comunitate unită, am arătat că se poate. La mulți ani, România!”, au transmis reprezentanții Muzeului Lemnului.

Toate fotografiile din cadrul proiectului vor fi organizate într-o galerie pe site-ul Muzeului cât mai curând. Fiecare grup/familie va fi contactat/ă în săptămânile următoare, la numărul de telefon lăsat la muzeu, pentru a intra în posesia câte unei fotografii print, oferită gratuit.

Sursa: monitorulsv.ro

Foto: Muzeul Arta Lemnului

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi