Noi angajări și salarii majorate la Administrația Fondului de Mediu

0
810

Administrația Fondului de Mediu (AFM) va angaja suplimentar 100 de persoane, pentru a face față numărului ridicat de dosare depuse pentru programe cum este Casa Verde, iar salariile funcționarilor vor crește cu 30%, a anunțat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Potrivit stiripesurse.ro, acesta a declarat la TVR Info că AFM nu a reușit, în ultimii 5 ani, să implementeze programele cum trebuie.

„Tocmai de aceea, pregătim reorganizarea și ne asumăm decizia de angajare de personal suplimentar pentru că nu se pot cheltui de 10 ori mai mulți bani cu de 10 ori mai puțini oameni.

În coaliție s-a decis că se va susține propunerea de a suplimenta numărul de angajați la AFM. 

Vom angaja 100 de persoane în plus, prin concurs, vom majora și salariile cu peste 30%. Pentru funcțiile de execuție, salariile vor fi de 4-5.000 de lei. Instituția a rămas în urmă, în ciuda fondurilor disponibile nu au fost făcute majorări salariale semnificative la AFM de ani de zile”, a spus ministrul Mediului.

Tánczos Barna s-a declarat nemulțumit de faptul că AFM nu a reușit procesarea celor 45.000 de dosare depuse prin programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice, că abia în ultima perioadă s-a reușit ca 11.000 dintre acestea să fie analizate și că speră, prin această reoganizare, să fie rezolvate problemele.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.