DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Noua Zeelandă: Investiții de 57 de milioane de dolari în sectorul de prelucrare a lemnului

Recomandate

Alocarea unui nou fond pentru dezvoltarea sectorului de prelucrare a lemnului, creșterea economiei precum și pentru contribuția Noii Zeelande la combatarea schimbărilor climatice, a fost anunțată pe data de 2 mai de către ministrul Pădurilor, Peeni Henare, conform waateanews.com.

La conferința Asociației Procesatorilor și Producătorilor de Lemn din Rotorua, Noua Zeelandă, ministrul Peeni Henare a declarat că noul fond de 57 de milioane de dolari va permite guvernului să colaboreze cu procesatorii de lemn pentru a investi în capacitatea de prelucrare.

„Vrem să prelucrăm mai mulți bușteni, contribuind astfel la valorificare, precum și la creșterea performanței din punct de vedere economic pentru crearea de locuri de muncă stabile și bine plătite în regiunile pe care le administrăm”, a anunțat Peeni Henare.

Fondul va sprijini:

• prelucrarea internă a lemnului pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor privind combaterea schimbărilor climatice

• creșterea procesării lemnului pe țărm care produce reziduuri ce reprezintă materii prime pentru biocombustibili și bioproduse cu emisii scăzute de carbon

• un impuls în fabricarea de produse valoroase din lemn în Noua Zeelandă

„Sectorul forestier și cel al prelucrării lemnului sunt esențiale pentru multe dintre economiile noastre regionale și este timpul să valorificăm oportunitățile disponibile”, a declarat Peeni Henare.

În ultimele două decenii, capacitatea totală de prelucrare a lemnului din Noua Zeelandă a rămas relativ stabilă, în timp ce volumele de lemn disponibile pentru procesare s-au dublat.

„Investițiile în infrastructura de prelucrare a lemnului au scăzut și pierdem oportunitățile pe care le oferă prelucrarea lemnului aici, în Noua Zeelandă. Prin fabricarea de produse mai calitative pe uscat, sectorul poate sprijini obiectivele și angajamentele Noii Zeelande de a decarboniza economia. Prelucrarea lemnului produce reziduuri care pot fi transformate într-o gamă de biocombustibili pentru a sprijini decarbonizarea, ceea ce contribuie la reducerea emisiilor. Aceste investiții vor oferi rezultate mai bune pentru lucrători, pentru comunități și regiuni, pentru a sprijini o economie mai productivă și mai durabilă”, a adăugat Peeni Henare.

Acest fond va contribui, de asemenea, la realizarea obiectivelor planului de transformare a industriei forestiere și de prelucrare a lemnului și va sprijini Planul Economic al Guvernului de a construi o economie cu valoare ridicată, cu salarii mari, dar și cu emisii scăzute.

Sursa: waateanews.com

Foto: Future forestry NZ

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi