DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Preot sibian propune renunțarea la coroanele mortuare. „Sunt bani arși. Eliminăm și poluarea, aspect important!”

Recomandate

Un preot din comuna sibiană Slimnic vine cu o propunere inedită pentru enoriașii săi: în loc de coroanele de flori – naturale sau din plastic – depuse pe mormintele persoanelor decedate, mai bine ar prinde un ajutor financiar pentru familiile îndoliate. Unul dintre argumente a fost de ordin ecologic: aceste aranjamente, mai ales dacă sunt din plastic, poluează atmosfera când sunt arse. Propunerea a fost postată pe grupul de Facebook al comunei, „Comuna Slimnic Oficial” și s-a bucurat de susținere.

„Vă aducem la cunoştință:

1.Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie.

Luând in considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material.

În discuțiile care au avut loc s-a argumentat că există mai multe motive care să sprijine acest demers, că sunt bani arși, că nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate că cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm.

Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important. Sigur a fost emisă și părerea că această schimbare nu se poate face brusc, dar cu perseverență, probabil că în câțiva ani această schimbare se va generaliza. Bineînțeles pentru familie sau în onoarea răposatului poate fi dusă și o simplă floare, nu e neapărată nevoie o coroană.

Se înțelege că din partea celor mai apropiați vor fi aduse câteva coroane. Se supune la vot și cu o în unanimitate deplină consilierii celor două parohii sunt de acord cu această schimbare. Această modificare să se facă publică prin anunțuri în biserici, prin afișe și prin luări de poziții ale preoților la predicile de la inmormântări, în care sa se arate motivele pentru care propunem această modificare a înlocuirii coroanei cu ajutorul financiarul oferit direct familiei. În acest sens s-a propus realizarea unei cutii speciale pe care să fie scris textul

AJUTOR PENTRU FAMILIE,

cutie care să însoțească sicriul răposatului în cele două sau trei zile de priveghere creștinească.

Preot paroh Piț George Cosmin

Preot Paroh Mihăilescu Emilian

și consilierii parohiilor Slimnic 1 și Slimnic 2.

Să luăm seama și să schimbăm în bine lucruri care pot fi schimbate prin decizii înțelepte .

Vă dorim spor la toate cele bune!”

La această propunere au apărut o serie de comentarii, toate în favoarea ei. „O idee genială” sau „O idee înțeleaptă”, au spus oamenii, fiind cu toții de acord că familia îndoliată se bucură mai mult de un suport material decât de o coroană. Ca să-și susțină ideile, părintele a postat și câteva imagini sugestive, cu coroane arse și fumul degajat.

Sursa: Facebook – Comuna Slimnic Oficial

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi