DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

27.1 C
București
25.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Primăria Suceava a plătit avansul pentru biomasă către firma care asigură încălzirea

Recomandate

10 milioane de lei, plătite în avans de Primăria Suceava, pentru achiziția de masă lemnoasă necesară încălzirii orașului, anunță monitorulsv.ro.

Cantitățile de masă lemnoasă din categoriile care se încadrează în categoria de biomasă, folosită pentru producerea de energie termică, vor crește la vânzare în perioada următoare, după ce Bioenergy Suceava a primit bani în avans de la Primăria Suceava, pentru a se aproziviona cu combustibil pentru iarnă.

Furnizarea căldurii în locuințele celor 19.000 de familii care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava a fost „securizată” de municipalitate prin acordarea unui avans de 10 milioane de lei în contul subvenției care se acordă pentru ca gigacaloria plătită de suceveni să nu fie mai scumpă de 240 de lei. Banii vor ajunge la producătorul de energie termică, Bioenergy, pentru achiziția de biomasă necesară funcționării centralei de termoficare în această iarnă.

Consiliul Local Suceava, întrunit luni dimineață, în ședintă extraordinară, a aprobat în primul rând o rectificare bugetară, prin care au actualizat bugetul cu cele 15 milioane de lei acordate recent de Guvern, din fondul de rezervă, aceștia fiind încadrați la capitolul „Combustibil și energie”, mai exact la “subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif”.

Primarul Ion Lungu a explicat că din acești bani, 5 milioane de lei sunt necesari pentru plata subvenției datorate din sezonul rece anterior, când furnizarea căldurii s-a făcut inclusiv în lunile aprilie și mai.

„10 milioane de lei sunt necesari să achităm subvenția în avans, să putem asigura masă lemnoasă pentru căldura populației. Este o situație delicată, stocul de masă lemnoasă este mic, gazul metan s-a scumpit mult, încât chiar dacă a mai crescut și prețul la masă lemnoasă, tot e mai bine. Noi dăm această sumă la Thermonet si mai departe ajunge la Bioenergy, la producător”, a explicat edilul sucevean.

Practic, subvenția acordată de primărie acoperă diferența dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației în sistem centralizat, de 445,54 lei (inclusiv TVA), astfel încât suceveanul să plătească doar tariful local stabilit pentru facturarea energiei termice către populație, de 240 de lei, cu TVA inclus.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi