DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

9 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Primarii din Munții Rodnei vor să dea în judecată administrația Parcului național

Recomandate

Mai mulţi primari care au suprafeţe de teren pe teritoriul Parcului Naţional Munţii Rodnei sunt gata să angajeze o firmă de avocatură pentru a da în judecată administraţia Parcului. Autorităţile locale au sute/mii de hectare de teren cuprins în rezervaţie, fără drept de a mişca un ac, păduri pentru care plătesc pază şi care generează costuri, relatează graiul.ro.

Noi avem 2300 de hectare de teren în parc. Pădurea e neatinsă, iar în păşune ne-au lăsat să intrăm cu stâne, dar în condiţii drastice. Adică la stână trebuie să duci lemne de acasă, să faci foc, nu ai voie să iei un lemn. Dar nu asta e problema. Între versanţi, pe văi, e plin de lemne. Dacă se adună apa şi se face un baraj natural, va fi dezastru!

Pe văile Sterpu, Izvorul Verde, Pârâul Gropilor e plin de lemne, toate se varsă în Izvorul Dragoş şi vin spre localitate. Tot în Rodnei, cu ani în urmă, asemenea baraje ad-hoc s-au făcut la Târlişua, a venit apoi toată apa spre sat, când s-a rupt, cu buşteni”, spune primarul Moiseiului, Grigore Tomoioagă.

De cealaltă parte, oameni ai muntelui şi silvici spun că pericolul intrării autorităţilor locale în rezervaţie este „abuzul” ce s-ar putea face, în îndepărtarea lemnelor. 

Detalii și sursa: graiul.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi