DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Primii puieți din România cumpărați cu cryptomonede. „Elrond Wizards” plantează 19.000 de arbori

Recomandate

Câțiva sibieni care formează grupul „Elrond Wizards” au inițiat o campanie de împădurire într-o comună situată la aproximativ 50 de kilometri distanță de Sibiu, relatează Ora de Sibiu. Campania este cu atât mai specială deoarece cei aproximativ 20.000 de puieți care urmează să fie plantați au fost cumpărați cu ajutorul cryptomonedelor. Fondatorii proiectului spun că s-au pus la „bătaie” NFT-uri, cu scopul de a ajuta natura.

Cosmin Pușcaș, Alex Pușcaș, Flavius Eremia și Răzvan Sădeanu sunt cei patru sibieni de la Elrond Wizards care au pus la cale o campanie specială de împădurire. Aceștia au creat mai multe proiecte de artă digitală, cunoscute în lumea cryptomonedelor drept NFT-uri, pe care oamenii din spațiul crypto le-au putut achiziționa. Cumpărătorii au plătit în cryptomonede pentru ele, iar o parte din bani au fost folosiți de către echipa Elrond Wizards pentru a cumpăra puieți ce urmează să fie plantați într-o comună din județul Alba. 

„Inițial, echipa a dorit să împădurească o suprafață de un hectar în această primăvară, dar, în urma întâlnirilor cu specialiștii și inginerii în silvicultură, am stabilit un nou obiectiv. Noua țintă este 5 hectare de împădurire în centrul României, la aproximativ 50 de kilometri distanță de Sibiu. Dacă vă întrebați cât înseamnă 5 hectare, imaginați-vă 10 terenuri de fotbal puse unul lângă celălalt. În total, vor fi trei specii de copaci ce vor fi plantați pe această parcelă, însumând peste 19.000 de puieți”, spune Cosmin Pușcaș, unul dintre fondatorii Elrond Wizards.  

Sibienii au decis să apeleze la Ocolul Silvic și, prin intermediul specialiștilor, s-a ales plantarea puieților în această primăvară în comuna Șpring. În această acțiune s-a implicat inclusiv primarul localității. Și, fiindcă s-au strâns suficienți bani pentru achiziționarea celor 20.000 de puieți, suma rămasă va fi direcționată către copiii sărmani din localitate. 

Bazele proiectului Elrond Wizard au fost puse în luna octombrie a anului trecut, iar sibienii spun că vor continua să inițieze astfel de campanii. 

Sursa: oradesibiu.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi