DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

14.2 C
București
11.3 C
Sibiu
12.3 C
Suceava
9.4 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.6 C
Braşov
9.9 C
Bistrița
12.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 14, 2025

Romsilva a efectuat lucrări de combatere a omizilor defoliatoare pe o suprafață de peste 7.000 mii de hectare

Recomandate

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a desfășurat, în luna mai, lucrări de combatere a omizilor defoliatoare pe o suprafață totală de 7.088 hectare, în cadrul direcțiilor silvice Giurgiu, Ialomița și Călărași. Aceste intervenții au fost necesare pentru protejarea pădurilor de foioase aflate în administrarea regiei și au avut ca scop prevenirea unei potențiale calamitări a acestora din cauza dăunătorilor.

În urma verificărilor în teren efectuate de către specialiștii Romsilva, a fost identificată prezența omizilor din speciile Lymantria disparTortrix viridana și Geometridae pe o suprafață cumulată de 7.088 hectare păduri de foioase. Astfel, intervențiile s-au desfășurat pe 5.827 hectare în cadrul Direcției Silvice Giurgiu, 645 hectare în Direcția Silvică Călărași și 616 hectare în cadrul Direcției Silvice Ialomița.

Dacă nu am fi intervenit, pădurile respective, infestate cu aceste omizi, ar fi fost afectate grav, iar unele dintre ele ar fi putut fi distruse. Combaterea dăunătorilor este una dintre prioritățile noastre, iar măsurile de prevenție și tratamentele corecte fac parte din strategia noastră pentru a asigura păduri sănătoase și durabile, lăsând astfel moștenire generațiilor viitoare o resursă naturală valoroasă„, a declarat Marius-Dan Sîiulescu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Pentru combaterea omizilor defoliatoare, Romsilva a utilizat un insecticid biologic pe bază de bacterii care acționează selectiv asupra larvelor dăunătorilor, fără a afecta sănătatea oamenilor, vegetația forestieră sau fauna sălbatică din pădurile tratate.

Având în vedere dimensiunea mare a suprafețelor vizate, aplicarea insecticidului s-a realizat cu ajutorul avioanelor utilitare, costul total al tratamentului ridicându-se la aproximativ 3,5 milioane de lei, sumă provenită din fondurile proprii ale Romsilva.

Romsilva administrează aproximativ 4,2 milioane de hectare de păduri, aflate în proprietatea publică a statului sau în alte forme de proprietate, pe baza unor contracte de administrare.

Toate pădurile aflate în proprietatea publică a statului beneficiază de certificarea managementului forestier conform celor mai exigente standarde internaționale.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVABucurești, 29.05.2025

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi

ForestMania
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.