DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

6.6 C
București
2.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
6.4 C
Covasna
6.2 C
Piatra Neamț
4.1 C
Braşov
6.2 C
Bistrița
8.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 22, 2024

Romsilva începe exploatarea partizilor de rărituri constituite pentru 2023

Recomandate

Dispecerul Energetic Național a transmis autorităților să ia măsuri prin care să relaxeze temporar restricțiile privind încălzirea cu lemne, prin urmare Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a decis să facă deja primele demersuri. Contactat de forestmania.ro, directorul general al RNP, Daniel Nicolăescu, a spus că nu are cum mări cota de exploatare, dar că poate mări totuși cantitatea de lemn din piață.

„Preocuparea mea principală este să scoatem cât mai mult lemn, în contextul unei posibile crize energetice. Cât mai mult lemn nu înseamnă să măresc cota de exploatare, pentru că prevederile Codului Silvic impun limitări, nu putem depăși posibilitățile din amenajamente, de 9,5 milioane de metri cubi pe an. Pe de altă parte, putem aduce în 2022 răriturile constituite pentru 2023. La rărituri nu avem limitări, nu sunt restricții. Prin urmare, soluția de a pune mai mult lemn în piață este să punem ce e contractat, mai ales că sunt marcate deja partizile”, spune șeful regiei. Cuantumul va fi cunoscut după raportările primite din teritoriu de la direcțiile silvice din subordinea regiei și va fi supus aprobării Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în ședința din 29 septembrie 2022.

Potrivit profit.ro, Dispecerul Energetic Național estimează că va crește deficitul de energie electrică din producția internă pentru acoperirea consumului în iarna care vine. Se estimează totodată că există un risc de intrare a sistemului energetic în stare de alertă, ca urmare a funcționării fără rezerve. În acest context, Dispecerul Energetic Național atrage atenția că, pentru utilizarea lemnului în gospodării pentru încălzire și pentru reducerea consumului de energie electrică și gaze naturale, e nevoie de „relaxarea temporară a restricțiilor actuale privind combustibilul lemnos.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi