DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Rusia a invadat Ucraina. Antreprenor din industria lemnului: E dezastru!

Recomandate

Întreaga lume e cu ochii pe Ucraina: în această dimineață, Federația Rusă a invadat țara vecină, iar reacțiile internaționale îl acuză de agresiune pe Vladimir Putin și își manifestă solidaritatea cu poporul ucrainean.

Efecte sunt pe toate planurile, inclusiv în industria forestieră și a lemnului. Contactat de forestmania.ro, un antreprenor care are relații comerciale cu Ucraina a declarat că „E ce poate fi mai rău. Un dezastru. Aseară am plecat din Kiev. Totul este blocat, e război în toată regula. Este o situație fără limite de gravă… România importă din Ucraina mai multe tipuri de produse, de la tocătură pentru companiile de producție a OSB și PAL, până la cherestea și lemn de foc. Dar acum e oprit totul. Nu știm ce va fi”, a declarat omul de afaceri.

Potrivit unor statistici internaționale, România se află pe locul 4 în clasamentul țărilor care importă lemn din Ucraina. Pe primul loc e Polonia, urmată de Federația Rusă și Germania.

Importurile din Ucraina de lemn și produse din lemn au fost de 107,92 milioane USD în 2020, potrivit bazei de date COMTRADE a Națiunilor Unite privind comerțul internațional.

Într-o scurtă intervenție televizată, președintele Ucrainei a spus că Rusia a efectuat lovituri cu rachete asupra infrastructurii Ucrainei și asupra polițiștilor de frontieră ucraineni, exploziile fiind auzite în multe orașe din țară. El a introdus legea marțială.

În aceste momente mii de civili părăsesc orașele din Ucraina.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi