DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Rusia extinde restricțiile la exportul de cherestea

Recomandate

Guvernul de la Moscova a introdus taxe mai mari pentru exportul de cherestea cu umiditate de peste 22% și grosime și lățime de peste 10 cm, arată agenția TASS.

Taxa este de 200 de euro pe metrul cub pentru lemnul de esență moale, iar pentru lemnul de esență tare aceasta variază între 250 și 370 de euro pe metrul cub.

„Acest lucru a fost făcut pentru a crește exportul de produse cu valoare adăugată mare și pentru a preveni fluxurile anumitor grupuri de mărfuri în altele”, se arată într-o declarație a Ministerului Industriilor.

Taxele pentru de cherestea de rășinoase și stejar au fost până anul acesta de 10%, dar cel puțin 13, respectiv 15 euro pe metru cub, și de 10%, dar cel puțin 50 de euro pe metru cub pentru lemn de fag și frasin. Noile taxele sunt valabile numai pentru exporturile în afara Uniunii Economice Eurasiatice.

Acest lucru va face posibilă economisirea a până la 6 milioane de metri cubi de lemn de esență moale în Rusia pentru prelucrarea de către companiile autohtone, ceea ce va influența îmbunătățirea calității produselor pe piața internă și scăderea relevantă a prețurilor, a declarat ministrul adjunct al Industriei Viktor Evtuhov.

Merită precizat că de la 1 ianuarie 2021 a fost implementat un program de împrumut preferențial pentru promovarea dezvoltării moderne a industriei prelucrării lemnului și promovarea modernizării industriei ruse de prelucrare a lemnului.

Sursa: tass.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi