Salvamont Sibiu va amplasa un refugiu montan din lemn la peste 2.000 de metri altitudine

0
850

Salvamont Sibiu a alocat 100.000 de lei pentru amplasarea unui refugiu din lemn în zona lacului glaciar Avrig, situat la jumătatea distanței dintre cabanele Suru și Negoiu.

Refugiul solicitat de Salvamont Sibiu este unul de tip „geodom”, o construcție autoportantă pe structură de lemn din rășinoase, tratat, cu ușa înglobată în structură. Refugiul va avea o suprafață de aproximativ 28 de metri pătrați, cu o înălțime în centru de aproximativ 2,4 metri. Firmele interesate de livrarea acestui refugiu au termen limită ziua de 13 iunie 2022 pentru a transmite ofertele.

„La interior, refugiul este dotat cu opt priciuri trapezoidale unite între ele, construite din lemn tratat, un suport pentru sac de gunoi de 60 de litri, doua polițe pentru servit masa, cabluri interioare pentru uscat pelerinele de ploaie ori hainele”, se arată în caietul de sarcini elaborat de salvamontiștii sibieni.

Construcția nu necesită fundație, ci va fi fixată la sol prin amplasarea de bolovani pe tălpile exterioare. „Ușa este realizată din structură de aluminiu, este acoperită cu policarbonat placă (transparent) și are rol de luminator pe timp de zi. Ușa se deschide de jos în sus, de la aproximativ 50 cm față de sol, evitând astfel intrarea animalelor în refugiu (oi)”, se mai arată în caietul de sarcini.

Această construcție urmează a fi transportată aerian și amplasată în zona lacului Avrig, cel din care izvorăște râul cu același nume. Cu o adâncime maximă de 4,5 m și o suprafață de aproximativ 1,5 ha, lacul glaciar Avrig este situat sub vârful Ciortea (2.470 de metri) din munții Făgăraș.

Sursa: turnulsfatului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.