DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Șase angajați ai Ocolului Silvic Măneciu, acuzați de mai multe infracțiuni

Recomandate

Poliţiştii prahoveni cercetează şase persoane angajate la un canton silvic din comuna Măneciu, pentru infracţiuni de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, delapidare, fals intelectual în formă continuată, înşelăciune, extragere a agregatelor minerale fără autorizaţia de gospodărire a apelor în formă continuată şi mărturie mincinoasă.

„În fapt, din verificări a rezultat că în cursul anului 2022, două dintre persoanele bănuite ar fi tăiat, ilegal, şi sustras din cadrul unui canton silvic din comuna Măneciu 230 de arbori. Tot din cercetări a mai rezultat că unul dintre bărbaţi şi-ar fi pontat soţia, dar şi alte persoane, în mod fictiv, ca angajaţi zilieri în cadrul unui ocol silvic, încasând aproximativ 2.600 de lei, deşi aceştia nu lucrau. De asemenea, un alt bărbat ar fi sustras mai mulţi puieţi de arbori în aceeaşi perioadă, iar un altul ar fi desfăşurat activităţi de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, în formă continuată, piatra de râu fiind ulterior comercializată către diferite persoane. Totodată, a mai reieşit faptul că două dintre persoanele audiate, cu privire la aspectele în cauză, ar fi dat declaraţii nereale”, informează Poliţia judeţeană Prahova.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cei şase sunt angajaţi ai Ocolului Silvic Măneciu, care aparţine de Romsilva, Direcția Silvică Prahova.

Bărbatul suspectat de a făcut angajări fictive este şed de district la Ocolul Silvic Măneciu, iar un alt suspect, cercetat pentru furtul a 234 de arbori, este pădurar.

Joi, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii şi au dus la audieri suspecţi şi martori în dosar. În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi cu vârstele de 45, 55 şi 56 de ani, din comuna Măneciu şi oraşul Vălenii de Munte, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Sursa: digi24.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi