DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

6.6 C
București
2.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
6.4 C
Covasna
6.2 C
Piatra Neamț
4.1 C
Braşov
6.2 C
Bistrița
8.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 22, 2024

Un ciclon a distrus 14 hectare de pădure din județul Suceava

Recomandate

Un ciclon format local s-a înregistrat în apropiere de Gura Humorului, în zona Poiana Micului, pe o culme dinspre localitatea Vama, unde a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani.

Deocamdată pagubele înregistrate sunt estimate de silvicultori la 4.500 de metri cubi de masă lemnoasă, dar inventarierea nu este încă finalizată.

„Doborâturile de vânt s-au înregistrat în cadrul ocolului Silvic Gura Humorului, la unitatea de producție 4 – Poiana Micului. Toate elementele indică formarea unui ciclon care a distrus 14 hectare de pădure în masă – aproximativ 3.500 de mc de masă lemnoasă, plus alţi 1.000 de metri cubi dispersați în alte parcele. Am delimitat perimetrele afectate și se fac demersurile legale pentru punerea în valoare, conform regulamentului de vânzare a masei lemnoase”, a explicat Bogdan Horia, șeful Biroului Fond Forestier din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Cât de neobișnuită este producerea unui asemenea dezastru natural în zona respectivă a explicat șeful Ocolului Silvic Gura Humorului, Marius Răgușitu: “E un ocol la care nu apar doborâturi de vânt în mod normal, așa cum este în zonele de munte, unde sunt destul de frecvente. E un fenomen atipic ce s-a întâmplat la Poiana Micului, un ciclon. Nu mă așteptam niciodată să fie doborâturi de vânt masive aici, fiind o pădure de amestec, foarte stabilă. Doar un vânt extrem de puternic a reușit așa ceva – o parte sunt smulși, doborâți, dar cei mai mulți arbori sunt rupți chiar și la un metru deasupra pământului”. Știrea integrală, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi