DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

766 de oferte pentru cei 634 de angajați care vor fi concediaţi de HS Timber

Recomandate

Prefectura Suceava a anunţat ieri că în urma demersurilor ce au vizat identificarea unor măsuri fiabile de atenuare a impactului social şi economic cauzat de decizia concedierii colective a 634 angajaţi ai HS Timber Productions SRL Bucureşti, de la sucursalele Siret şi Rădăuţi, s-au înregistrat oficial oferte pentru un număr de 766 locuri de muncă.

Potrivit sursei citate, ofertele au fost înaintate de către 13 angajatori, dintre care şapte societăţi comerciale au sediul pe raza judeţului Suceava, iar şase în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Neamţ, în ultimul caz operatorul economic având sucursale în judeţele Suceava şi Botoşani.

În condiţiile în care oferta de locuri de muncă ce priveşte atât personal calificat, cât şi pe cel necalificat cu posibilitatea reconversiei profesionale, urmare a analizei purtate cu directorul executiv al AJOFM Suceava şi cu primarii localităţilor Siret şi Rădăuţi, s-a decis organizarea bursei locurilor de muncă în perioada 9 – 13 februarie, la această activitate urmând să participe şi Preşedintele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Maria Mareş.

HS Timber Productions a anunţat luna trecută că o parte din operaţiunile fabricii din Rădăuţi şi întreaga activitate din cadrul fabricii de panouri din lemn masiv din Siret vor fi întrerupte începând cu 30 martie 2022, din cauza condiţiilor generale dificile de pe piaţa lemnului.

În fabrica din Rădăuţi, o parte dintre operaţiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi întrerupte, producţia de stâlpi şi grinzi rămânând în funcţiune.

Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuţi, va fi închisă în totalitate, capacitatea de debitare a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România fiind redusă cu 30% odată cu aplicarea acestei măsuri.

În România, HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea şi o fabrică de panel în alte locaţii, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi, aceste fabrici nefiind afectate de restructurare.

Sursa: Agerpres

Foto: HS Timber Group

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi