Prin decizia premierului Nicolae Ciucă, Atena-Adriana Groza a fost revocată astăzi din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, iar în locul ei a fost numit Teodosie Gabriel Marinov, fostul director de la Protecţia Copilului Tulcea, relatează adevărul.ro.
Teodosie Gabriel Marinov s-a născut la 20 februarie 1971, iar din ianuarie 2020 a deţinut funcţia de director general la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Tulcea. A absolvit Facultatea „Spiru Haret“ din Bucureşti şi are un master în Sociologia familiei. Ulterior, a obţinut o diplomă de studii postuniversitare în Managementul Administraţiei Publice Locale în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Studiile şi le-a continuat în perioada 1990 – 1994 cu disciplina socio-psiho-pedagogie în cadrul Facultăţii de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie din cadrul Universităţii Bucureşti.
În perioada 1994 – 2000 a fost profesor de psihologie la Liceul Pedagogic Tulcea, apoi şef de centru la centrul de Plasament „Sf. Andrei“ din cadrul Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea.
Între anii 2001- 2003 a fost inspector şef la Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoanele cu Handicap Tulcea.
Din 2005 până în aprilie 2010 a deţinut funcţia de director executiv adjunct la DGASPC. A fost membru PSD, partid din care a demisionat în urmă cu trei ani. Ulterior, nu s-a mai înscris în nicio formaţiune politică.
Cea care a ocupat funcția până azi, din partea USR, Atena Groza, s-a ocupat, printre altele, de Coordonarea desemnării rețelei Natura 2000 în România. A fost și membru în Grupul de lucru EUROBATS privind migrația liliecilor. De asemenea, a elaborat și implementat proiectului “Evaluarea capacității ONG-urilor de a asigura managementul ariilor naturale protejate”.
Odată cu declararea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (1990) a fost înfiinţată şi instituţia pentru administrarea patrimoniului natural din domeniul public de interes naţional al Rezervaţiei, precum şi pentru refacerea şi protecţia unităţilor fizico-geografice de pe teritoriul RBDD – Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este instituţie publică, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a cărei activitate se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a legislaţiei privind protecţia mediului, a legislaţiei privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor, a florei şi faunei sălbatice, a legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura, a legislaţiei privind vânătoarea şi fondul cinegetic, etc.
Obiect de activitate
Crearea şi aplicarea unui regim special de administrare pentru:
- conservarea şi protecţia diversităţii biologice din ecosistemele naturale ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării
- dezvoltarea aşezărilor umane şi organizarea activităţilor economice în corelaţie cu capacitatea de suport a ecosistemelelor naturale din Delta Dunării
- asigurarea respectării prevederilor legislaţiei în vigoare pentru protecţia mediului înconjurător şi a ariilor protejate.
Sursa foto: Biosfera Delta Dunării, Ziarul Amprenta.