DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

A murit și al doilea tehnician forestier în accidentul din Neamț. Imaginea cu drumul spune totul!

Recomandate

Accidentul produs ieri într-o exploatare forestieră din localitatea Cuejdiu, comuna Gârcina, județul Neamț, a produs două victime. Șoferul a murit pe loc, iar colegul său a murit la spital, rănile sale fiind prea grave. Cei doi se aflau într-un parchet scos la licitație de Direcția Silvică Neamț. După cum au explicat cei de la ISU, TAF-ul s-a răsturnat peste ei. Conducătorul ar fi făcut o manevră – a încercat să schimbe viteza în pantă, dar cutia n-a funcționat – , ne-au spus surse din zonă, moment în care utilajul efectiv s-a răsturnat.

Cele două victime sunt oameni cu experiență. Conducătorul de TAF făcea asta de aproape 30 de ani. Colegul său, legător, avea de asemenea vechime. Cei la ITM desfășoară o anchetă, iar TAF-ul va fi de asemenea supus unei expertize tehnice.

Cei doi lucrători aveau 58, respectiv 47 de ani.

Dar priviți cum arată așa-zisul drum forestier! Imaginea spune totul! Cei de la ISU au cărat echipamentele pe jos, până la locul tragediei… Poate că de această dată solicitările ASFOR pentru drumuri forestiere și susținerea industriei pentru utilaje va avea ecou!

La accident a fost nevoie și de intervenția Salvamont, fiind un teren atât de dificil.

„Salvamont Neamt intervine in zona Muntilor Stanisoarei impreuna cu unitati ISU ,interventie declansata in urma unui grav accident forestier petrecut intr-o zona greu accesibila. Din primele informatii in urma rasturnarii unui utilaj o victima este incarcerata si inca una prezinta traumatism cranio cerebral.Update -Victima care prezenta traumatism crenio cerebral a fost preluata de ambulanta . Celalta victima care a fost prinsa (incarcerata ) in interiorul utilajului nu a raspuns manevrelor de resuscitare si din pacate a decedat”, anunțau ieri cei de la Salvamont Neamț. Tot ei au postat pe pagina de Facebook câteva imagini:

Dumnezeu să-i odihnească pe colegii noștri!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi