DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

1 C
București
2.3 C
Sibiu
-1.3 C
Suceava
2.2 C
Covasna
-0.7 C
Piatra Neamț
0.4 C
Braşov
1.4 C
Bistrița
2.6 C
Râmnicu Vâlcea
joi, decembrie 7, 2023

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate inaugurează un traseu tematic în Iași

Recomandate

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) – Serviciul Teritorial Iași inaugurează, pe 24 aprilie, un traseu tematic intitulat „Poiana cu Schit – natură, cultură, spiritualitate”.

Potrivit unui comunicat transmis redacției noastre, prin această inițiativă se urmărește ca iubitorii de natură să beneficieze de funcția recreativă și valoarea peisagistică deosebită a pădurilor de pe raza județului Iași într-un mod activ, util și informat.

Traseul tematic parcurge situl Natura 2000 ROSAC0135 (fost ROSCI0135) Pădurea Bârnova – Repedea) și rezervația naturală 2.543 Poiana cu Schit, inclusă în acest sit.

Traseul are o lungime de 2,5 km, dificultate redusă, fiind localizat în satul Poiana cu Cetate, comuna Grajduri, județul Iași.

De-a lungul traseului tematic sunt amplasate 18 panouri informative și module interactive care ilustrează bogăția naturală, culturală și spirituală a locului.

Realizat de RNP – Romsilva, prin Direcția Silvică Iași, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejat, prin Serviciul Teritorial Iași, traseul tematic va reprezenta un veritabil instrument educațional și va crea cadrul pentru organizarea unor lecții de educație în natură, într-un mediu natural adecvat, cu un suport informațional accesibil, obiectivul principal fiind acela de a stimula interesul vizitatorilor pentru explorarea naturii, trasformând o plimbare în aer liber într-o experiență interactivă, utilă și plăcută.

De asemenea, inițiativa realizării unui traseu tematic vine în completarea măsurilor active de management pentru rezervația naturală 2.543 Poiana cu Schit, identificate în urma întâlnirilor grupului de lucru cu o abordare multidisciplinară, constituit în scopul stabilirii măsurilor viitoare de management activ în vederea ridicării și menținerii unui standard ridicat de protecție și conservare a valorilor naturale, culturale și istorice adăpostite de rezervația naturală în discuție.

Sursa: ANANP

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi