DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Ambalaje din hârtie regenerabilă pentru medicamente

Recomandate

Două companii, Huhtamaki din Finlanda și Syntegon din Germania, au anunțat că au realizat o hârtie specială pentru ambalarea medicamentelor. Aceasta se numește Push Tab și este destinată industriei  farmaceutice și medicale. Din Push Tab se fabrică ambalaje de hârtie regenerabilă pentru tablete.

Produsul este o alternativă durabilă la ambalajele tradiționale  realizate din PVC (clorură de polivinil) și aluminiu. Push Tab conține peste 75% material pe bază de hârtie provenit de la furnizori europeni. Materialul ajută la reducerea impactului asupra mediului pe tot parcursul lanțului valoric.

„Suntem mândri să introducem o nouă soluție de ambalare durabilă pentru tablete pentru sectorul medical care are un potențial ridicat de creștere”, spune Fabio Daidone, director de vânzări în cadrul Huhtamaki. 

„În timp ce clienții pot găsi deja soluții de ambalare durabile pentru o gamă largă de produse, o alternativă ecologică pentru tablete și capsule nu a fost disponibilă până în prezent. Este ceva ce am vrut să schimbăm” explică Torsten Sauer, manager de proiect pentru sustenabilitate la Syntegon.

Vânzările europene de ambalaje flexibile farmaceutice au avut o valoare estimată la 1,1 miliarde EUR în 2020. 80% dintre acestea sunt în ambalaje blister.

Tehnologia dezvoltată de companii face ca noul ambalaj să poată fi sigilat fără a compromite siguranța, funcționalitatea sau proprietățile de protecție. Un tratament special permite consumatorilor să împingă ușor tableta fără a deteriora produsul din interior. Ambalajul îndeplinește cerințele stricte de siguranță ale ambalajelor farmaceutice reglementate.

Institutul German pentru Ambalaje a acordat acestui material un premiu pentru durabilitate la 27 iulie 2021. Juriul a fost impresionat de durabilitatea și buna funcționalitate a soluției de ambalare din hârtie.

Huhtamaki este un furnizor cheie global de soluții de ambalare durabile, cu sediul central în Finlanda, iar Syntegon este un furnizor german de tehnologie de procesare și ambalare.

Sursa: Lesprom.com.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi